1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’li Büyükerşen’in kurucularından olduğu özel okul başörtülü depremzedeyi kabul etmedi!
CHP’li Büyükerşen’in kurucularından olduğu özel okul başörtülü depremzedeyi kabul etmedi!

CHP’li Büyükerşen’in kurucularından olduğu özel okul başörtülü depremzedeyi kabul etmedi!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in kurucularından olduğu Özel Çağdaş Okulları başörtülü depremzedeye ayrımcılık yaptı!

17 Mart 2023 Cuma 16:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Yaklaşan seçim sebebiyle muhafazakarlara gülücük dağıtan sol-Kemalistler bir yandan ise ideolojik alışkanlıklarını olduğu gibi sürdürüyor. Kemalistlerin alamet-i farikası olan başörtüsü düşmanlığı depremzedeler söz konusu olduğunda bile en şedit şekilde uygulanıyor.

Kuruculuğunu ve yönetim kurulu başkanlığını Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in yaptığı ESBAV'a bağlı Özel Çağdaş Okulları okula kayıt için gelen Hataylı T.İ. isimli öğrenciyi başörtülü olduğu gerekçesiyle okula kabul etmedi.

11 ili etkileyen deprem sebebiyle binlerce öğrenci başka illerde eğitim görmek durumunda kalıyor. Gittikleri illerdeki okullara kayıt olmaya çalışan çocuklar hem depremin sebep olduğu psikolojik gerilimle yüzleşiyor hem de ciddi bir adaptasyon sorunu ile baş başa kalıyor. CHP’li isimler kurdukları özel okul vesilesiyle üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmişler anlaşılan!

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın söz konusu iddialar hakkında Eskişehir Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduklarını ifade etti. Soruşturma sonucunda ortaya nasıl bir “izah” çıkacağını da bekleyip göreceğiz!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum