1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’li belediyeler rövanş mantığıyla mı hareket ediyor?
CHP’li belediyeler rövanş mantığıyla mı hareket ediyor?

CHP’li belediyeler rövanş mantığıyla mı hareket ediyor?

Ankara Büyükşehir Belediyesi yıllar önce büyük tartışmalara sebep olan Hitit Güneşi sembollerini yeniden kullanıma almaya başladı.

14 Aralık 2021 Salı 15:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Vedat Dalokay tarafından Ankara’nın sembolü yapılan Hitit Güneşi/Kursu, sembolleri yeniden Ankara’da görülmeye başladı.

Hitit Güneşi logosu eski AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek tarafından belediye logosundan çıkarılmış ve yerine Atakule-Kocatepe Cami ve yıldızlı logoyla değiştirilmişti. Yıllarca da bu şekilde kullanılmış logoların eski hallerine getirilmeye başlandığı görüldü. 

Cumhuriyet ile ilişkilendirilen, seküler yaşamın ve putperest ifadelerin anlam bulduğu semboller bir zamanlar şöyle savunulmuştu.

“Doğanın çoğalmasını, üremesini, özgürlüğü ve barışı” simgelediği ifade edilen Hitit logoları Ankara sokaklarında yeniden görülürken, 2017 yılında CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka anıtın Çorum'a taşınacağına ilişkin iddiaları Meclis gündemine taşımış ve şöyle demişti. “Ankara'nın tarihine ışık tutan, Cumhuriyete tanıklık eden anıtların tek tek yok edildiği bir dönem yaşıyoruz.”

Ankara Büyükşehir Belediyesi aldığı kararla beraber Hitit Güneşi sembollerini “halkın isteği doğrultusunda” yeniden Ankara Büyükşehir Belediyesine ait alanlarda kullanmaya başladı.

Belediye seçimleri öncesi ve sonrasında rövanş tavrından vazgeçeceğini iddia eden CHP’li belediyeler, aldıkları kararlar ve yaptıkları işler sonrasında rövanş mantığıyla hareket ettiklerini kanıtlamıyorlar mı?

Ankara Elektrik, Havagazı ve Otobüs İşletme Müessesesi’ne (EGO Genel Müdürlüğü) ait şehir otobüslerinde Hitit Güneşi logosu kullanıldığı görüldü.

“Hani rövanş yoktu?” yorumlarına muhatap olan çalışmalar için CHP belediyelerinden yanıt olarak, “Halk böyle istiyor” cevabı gelmeye devam ediyor.

 

ego-ankara-buyuksehir-belediyesi-2.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum