1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi de ırkçı yarışa dahil oldu!
CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi de ırkçı yarışa dahil oldu!

CHP’li Adana Büyükşehir Belediyesi de ırkçı yarışa dahil oldu!

Bolu ve İzmir’den sonra şimdi de Adana Büyükşehir Belediyesi Arapçaya savaş açtı!

19 Temmuz 2023 Çarşamba 14:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de İslam düşmanlığının en bariz göstergelerinden birisi Arapça nefretidir. Harf inkılabından bu yana sol-Kemalistler için “Arap harfi” İslam’ın görünür yüzü şeklinde algılandığı için Arapçaya duyulan nefret oldukça eskidir.

Kimse Arapçayı hedef alan birisinin bunu masumane sebeplerle yaptığını falan zannetmesin. Arapçaya duyulan tepki özünde Kemalist rejimin derin İslam düşmanlığından güç almaktadır. Bu vurguları yapmamızın sebebi ise CHP'li belediyelerin gemi iyice azıya alarak Arapça üzerinden yeni bir nefret projesi geliştirmelerinden kaynaklanıyor. 

Bolu ile başlayan bu proje İzmir'le devam etmişti. Son olarak ise CHP'li belediyelerin ırkçılık yarışına Adana Büyükşehir Belediyesi dahil oldu. Adana Büyükşehir Belediyesi zabıta timleri, kent genelinde iş yerlerindeki çoğunluğu Suriyelilere ait standartlara uymayan ve "görüntü kirliliği" oluşturduğu belirtilen Arapça tabela, poster ve afişlerin tamamını söktü.

Bu durumdan kıvanç duyduğu anlaşılan belediye yetkilileri "görüntü kirliliğinin" sebebini Arapça tabelalarla ilişkilendirmişler. Adana Büyükşehir Belediyesi zabıtaları tabelalardaki Arapça kısımları maket bıçağı ile keserek görevini yerine getirdiler! Böylece Türkiye'de her zaman "huzur ve güvenin şehri" olarak bilinen Adana'nın en büyük sorunu çözülmüş oldu!

İnsanlık tarihinin gördüğü en mide bulandıran ırkçılık örneklerinden birisi olarak CHP'li belediyelerin attıkları adımları göstermek mümkün. Arapçaya "görüntü kirliliği" sebebiyle savaş açanlar aynısını başka dillerdeki tabelalara yapmıyorlar. Demek ki mesele görüntü kirliliği değil. Esas mesele İslam düşmanlığından güç alan ırkçı nefreti körükleyerek toplumu birbirine düşürmek! 

Hukuk makamları ırkçı uygulamalara karşı niçin sessiz kalıyor? Ekmeğinin derdindeki insanları hedef alanlar bir yandan da Suriyelileri ekonomiye yük olmakla suçluyorlar! Adana Büyükşehir Belediyesi attığı ırkçı adımların hesabını hemen vermeli!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum