1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’li belediyeler ırkçılıkta birbirleriyle yarışıyorlar!
CHP’li belediyeler ırkçılıkta birbirleriyle yarışıyorlar!

CHP’li belediyeler ırkçılıkta birbirleriyle yarışıyorlar!

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları Basmane'deki tüm Arapça tabelaları söktü!

04 Temmuz 2023 Salı 18:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de İslam düşmanlığının en bariz göstergelerinden birisi Arapça nefretidir. Harf inkılabından bu yana sol-Kemalistler için “Arap harfi” İslam’ın görünür yüzü şeklinde algılandığı için Arapçaya duyulan nefret oldukça eskidir.

Mültecilerin gelişi ile birlikteyse Arapça nefreti İslam düşmanlığından beslenen ırkçılığın en net ifade şekli oldu. Bolu Belediyesi ile başlayan örnekler çoğalarak günümüze kadar geldi. Tanju Özcan’ın yolundan giden Tunç Soyer de Arapça tabelalara savaş açmış.

İzmir Büyükşehir Belediyesi zabıtaları İzmir’in merkezi muhitlerinden Basmane'deki tüm Arapça tabelaları söktü! Tabelaların sökülme anı sosyal medyadan paylaşıldı. Bir tercüme bürosunun tabelasını dahi söktüğü anlaşılan İzmir Büyükşehir zabıtaları aynı işlemi İngilizce başta olmak üzere diğer diller söz konusu olduğunda da yapacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz? Irkçılıkta birbiriyle yarışan CHP'li belediyeler kaynaklarını şehirlerin kronik sorunlarını çözmek yerine Arapça tabelaları sökmek için kullanıyorlar!

HABERE YORUM KAT

6 Yorum