1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’den mevsimlik işçilerin çocuklarına büyük jest: Anıtkabir gezisi!
CHP’den mevsimlik işçilerin çocuklarına büyük jest: Anıtkabir gezisi!

CHP’den mevsimlik işçilerin çocuklarına büyük jest: Anıtkabir gezisi!

CHP Ankara İl Başkanlığı, Şanlıurfa’dan Ankara’nın Kalecik ilçesine çalışmak için gelen mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına bugün Anıtkabir’i gezdirerek, ideolojik eğitimlerine yeni bir tanesini ekledi.

23 Ekim 2020 Cuma 18:07A+A-

HAKSÖZ HABER

Küçük yaştaki çocukların namaz kılmalarını, Kur’an okumalarını her daim eleştiren ve kötüleyen CHP, küçük yaştaki çocukları Anıtkabir’e götürerek henüz okuma yazması bile olmayan küçücük zihinleri ideolojik bombardımana maruz bırakıyor. Üstelik bunu bir hizmet olarak lanse ediyor. Seküler dindarlık böyle bir şey olsa gerek bir yandan İslam’a karşı olmalı ancak kendi ibadetlerini ve düşüncelerini de aksatmadan yaymalısın.  

Kaldıkları çadırların önünden Çankaya Belediyesi'nin tahsis ettiği otobüs ile Anıtkabir'e götürülen çocukların ellerine bayraklar tutuşturuluyor, Aslanlı Yol'da yürütülüyor, mozoleye ziyaret gerçekleştiriliyor. Bu esnada da ‘hikâyeler’ ile küçücük zihinlere Kemalist ideolojinin akideleri zerk edilmeye çalışılıyor. Kemalist ideolojiyi yaymak ve yaygınlaştırmak için seçilen kasıtlı bir yol olduğu apaçık ortada olan bu duruma sözde liberal çevreler, dindar sekülerler ve sol cenahtan ise tek kelime dahi çıkmıyor. Şayet bu çocukları bir başka parti alıp camiye götürse kıyamet kopacakken, anıtkabir ziyaretine özgürlük adı veriliyor.  

Mustafa Kemal Atatürk'ün mozolesinin gezdirildiği çocuklara ideolojik eğitimin bütünleyicisi olarak da Anıtkabir içerisinde yer alan Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Müzesi gezdiriliyor. Çocuklara Kurtuluş Savaşı ve Atatürk Devrimleri anlatılarak, Kemalizm’in ne yüce bir felsefe olduğu aktarılmaya çalışılıyor. Neyse ki çocuklar henüz okuma yazma bilmiyor da bu her yerinden ideolojik enformasyon fışkıran olayı bir gezi olarak tasavvur ediyorlar. Bu çocuklar okuma yazma öğrendiklerinde tarihin yalan ve gerçeklerini birbirinden ayırt edebilecekler ve ideolojilerin dayatılmasının küçük büyük fark etmeksizin yanlış olduğunu söyleyebileceklerdir.   

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum