1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP’den, “Erdoğan, Anıtkabir’e neden gelmedi” tepkisi
CHP’den, “Erdoğan, Anıtkabir’e neden gelmedi” tepkisi

CHP’den, “Erdoğan, Anıtkabir’e neden gelmedi” tepkisi

Laik ve Kemalist azınlık dayatmalarına “bayram” adını verdiği günlerde düzenlediği “törenlerle” devam ediyor. Anıtkabir ziyaretini geleneksel ve zaruri bir tapınma ritüeline çeviren CHP, katılmayanları saygısız ilan edip kınıyor.

24 Nisan 2022 Pazar 01:16A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla TBMM ve Anıtkabir’de düzenlenen törenlere katılmamasına, TBMM Genel Kurulu'ndaki 23 Nisan Özel Oturumu'nda tepki gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan Özel Oturumu'nda, "Milletvekillerinin burada, Meclis’te, bu egemenlik bayramını kutlarken Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin, İstanbul’da ayrı bir program yaparak, millet iradesine saygısızlık yapmaması gerekirdi. Bunu şiddetle kınıyorum” dedi.

Dayatmaları ile Kemalizm’e tazimde kusur kabul etmeyen CHP’nin ideolojisini kabul etmeyenleri saygısız ilan ettiği, İstiklal Mahkemeleri olsa asmayı planladığı kamuoyunun hafızasında tazeliğini korurken, bu durumun gerçekliğini de düzenlenen bayramlara iştirak edilmemesine olan öfkeyle gösteriyor.  

Mecliste söz alan CHP’li Özkoç, "Cumhurbaşkanı'nın ilk önce milletvekillerinin önünde Anıtkabir'de bizim önümüzde durması gerekirdi. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve ordunun başkomutanı sıfatını taşıyan bir Cumhurbaşkanı'nın ilk önce milletvekillerinin önünde, Anıtkabir'de bizim önümüzde durması gerekirdi. Bu Meclis iradesi burada tecelli ederken ve bugünü kutlarken Cumhurbaşkanlığı koltuğunun boş bırakılmaması gerekirdi. Milletvekillerinin burada, Meclis’te, bu egemenlik bayramını kutlarken Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan kişinin, İstanbul’da ayrı bir program yaparak, millet iradesine saygısızlık yapmaması gerekirdi. Bunu şiddetle kınıyorum” dedi.

AK Parti sıralarından “asıl saygısız sensin” tepkileri gelirken AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “23 Nisan'da, Meclis Başkanlığı'nın öncülüğünde Anıtkabir'e gidildiği, diğer törenlerde Sayın Cumhurbaşkanı öncülüğünde gidildiği hepimizin bildiği bir hakikat. Her 23 Nisan’da Meclis Başkanımızın başkanlığında Anıtkabir’e giderler. Bugünün ruhuna yakışmayan bir tarz. Bize saygınız yok buna alıştık. Ama yanınızda Sayın Genel Başkanınız var, ona da mı saygınız yok? Önce kendi Genel Başkanınıza saygı duyun. Sonra tüm millete saygı duyun" dedi.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum