1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. CHP ile yol yürümenin doğal sonuçları…
CHP ile yol yürümenin doğal sonuçları…

CHP ile yol yürümenin doğal sonuçları…

CHP-Gelecek Partisi ilişkileri her geçen gün daha fazla sorunla baş başa kalıyor!

02 Ağustos 2023 Çarşamba 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yalan söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ahlaki ve insani hassasiyetler çiğneyerek ittifak ortaklarını ortada bırakmıştı. CHP ile yol yürümenin doğal sonucu olarak Ahmet Davutoğlu gün geçtikçe yalnızlaşıyor.

Davutoğlu son süreçte her fırsatta kolladığı CHP hakkında bu sefer ise oldukça farklı sözler sarf etti. Seçimle ilgili konuşulacak açıklamalarda bulunan Davutoğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener'e "ittifak" teklifinde bulunduğunu kaydetti.

Davutoğlu şöyle konuştu:

"En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti. Açık söylüyorum. Ondan önce her şeyi denedim. Üç partiye 'gelin birlikte girelim' dedim. İyi Parti'ye teklif götürdüm, 'Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez beraber olalım' dedim. Bütün yolları denedim ben."

Ahmet Davutoğlu’nun “ahlakına güvenirim” dediği Kemal Kılıçdaroğlu’na kefil olduğu açıklamaların ardından şimdi ise “en son tercihim CHP’ydi” sözleriyle tutarsız bir duruma düştü. CHP’den ise tepki gecikmedi. Cumhuriyet Halk Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, Meclis'te yaptığı basın toplantısında Davutoğlu'nun açıklamalarına sert tepki gösterdi.

Bir gazetecinin, Davutoğlu'nun, "En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti" sözlerine ilişkin görüşlerini sorması üzerine Öztunç, "Kendi görüşü, saygı duyarız ama girmeseymiş. Kimse Davutoğlu'nu zorla getirip CHP listelerinden aday yapmadı. Kimse kafalarına silah dayayıp 'gelin buradan aday olun' demedi. Girmeselermiş. Seçimler gelecek yine tek başlarına girsinler, boylarının ölçüsünü alsınlar" yanıtını verdi.

Bu sözlerde haklılık payı olduğunu ifade etmek gerekiyor. Ahmet Davutoğlu, CHP ile yan yana gelerek telafi edilmesi mümkün olmayan hatalar zincirine hapsoldu. Şimdi ise CHP’lilerin bile ahlak dersi vermeye çalıştığı bir duruma şahit oluyoruz. CHP ile yan yana olursanız izah etmekte zorlanacağınız olaylardan da kaçamazsanız!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum