1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Sizinle dalga geçiyor olmasınlar!
Sizinle dalga geçiyor olmasınlar!

Sizinle dalga geçiyor olmasınlar!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sürekli zor durumda bırakılıyor.

27 Temmuz 2023 Perşembe 17:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Kılıçdaroğlu’nun kendisine üç bakanlık ve MİT Başkanlığı sözü verdiğini ifade eden Ümit Özdağ’ın iddiaları epeyce konuşulmuştu. Özdağ’ın iddialarının bir gerçekliği olduğu ortaya çıkınca ise “Kılıçdaroğlu öyle şey yapmaz” diyen herkes rezil oldu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu şüphesiz ki zor durumda kalan isimlerin başında geliyor. Ahmet Davutoğlu konu hakkında Kemal Kılıçdaroğlu ile konuştuğunu ve iddiaların Kılıçdaroğlu tarafından reddedildiğini açıklamıştı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak’ın açıklamaları da bu yöndeydi.

Kılıçdaroğlu hakkında “dürüstlüğüne güvendiğim biridir” ifadesini kullanan Ahmet Davutoğlu daha sonrasında ise Kemal Kılıçdaroğlu’nun konu hakkındaki yeni açıklamalarıyla ters köşeye düştü. Kılıçdaroğlu katıldığı canlı yayında Ümit Özdağ’ın iddialarını reddetmedi. Hem Davutoğlu’na hem parti sözcüsünü zor bir duruma sokan Kılıçdaroğlu “iki kişi arasındaki mutabakatı kamuoyuyla paylaşmam” diyerek işin için sıyrılmaya çalışmıştı.

İsmail Saymaz, Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü ve böyle bir gizli protokolün olmadığını ifade eden Ahmet Davutoğlu’na yaşananları sormuş. Ahmet Davutoğlu’nun cevabı ise oldukça şaşırtıcı. “Kılıçdaroğlu aradı, ‘Kusura bakmayın, tekrar baktım, Özdağ ile protokol varmış’ dedi.” şeklinde bir açıklama yapan Davutoğlu devamında ise “Üzüldüm ama bir şey söylemedim” diyor.

– Kılıçdaroğlu’nun PM’de “Ba­kanlığı CHP’nin kendi hakkından verdim” dediği iddia ediliyor.

Fakat o masayı kuran altı liderle bunu konuşmamışız. Kimlerle bakanlar kuru­lunda olacağımız, bizim kendi olmamız kadar önemli.

Özdağ’la beş dakika bile oturup konuşmamışız. Uygulamada nasıl beraber olacağız? Birçok tartışmalı konu gündeme gelecek. Hele İçişleri Bakanlığı gibi bir konuysa…

İlkeler önem taşır bizim için. Biz makamlara önem vermekten ilkeleri gözardı ediyoruz. Mesele makama gelmek değil, o makamda neyi uygula­yacağınız ve kimlerle uygulayacağınız.

– O halde Altılı Masa gizli protokolle fiilen yediye çıktı.

Evet, öyle bir durum ortaya çıkıyor.

– Altılı Masa sizce bilgilendirilmeli miydi?

Bilgilendirilmeliydi. Yedi maddelik kamuoyuna açıklanan protokol bize iletildi. Baktık, tamam. Problem yok. (Ama) gizli protokolde bilgilendirilme­dik, haberimiz yok. Onun için Cansu Çamlıbel’in ropörtajı çıkınca (Kılıçda­roğlu’nu) aradım. Sordum.

– Ne sordunuz?

Böyle bir protokol var mı? İçişleri Bakalığı ve üç bakanlık verildi mi?

– Ne dedi?

“Yok” dedi. “Bir bakanlık konuşuldu ama karara bağlanmadı. Bağlanmadığı için size getirmedim. Olsa bile benim kontenjanımdandı” dedi.

Ben de o akşam Karar TV’de, “Muhatabımız Kılıçdaroğlu’dur. O da ‘Yok öyle bir protokol dedi” minvaline konuştum.

Onun üzerine (Kılıçdaroğlu) aradı. “Kusura bakmayın. Tekrar baktım, protokol varmış. Bakanlık görüşülmüş” dedi. Üzüldüm ama bir şey söylemedim.

Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi kurulduğundan beri muhafazakar-dindar camiayı şaşırtan işlere imza attı. Bu son diyalog ise altılı masa ile başlayan ve AK Parti’den ayrılan muhafazakar siyasetçilerin konumlandıkları yeri gösteren ibretlik veriler sunuyor.

Böyle bir ciddiyetsizlik sıradan insan ilişkilerinde bile kaldırılması mümkün olmayan bir şeyken siyasette ortaklık yapan insanlar bu durumu nasıl normal karşılayabilir? “Dürüstlüğüne güvenirim” dediğiniz kişi sizinle basbayağı kafa buluyor sayın Davutoğlu!  “Aaa şimdi baktım da meğerse protokol varmış” demek çocuk kandırmaktan daha kötüsü. Kılıçdaroğlu’nun bu kadar kolay yalan söylemesi kurulan ilişkinin mahiyetini de göstermiyor mu?

Bir insanın bu kadar kritik bir süreçte altına imza attığı protokolü unutması mümkün müdür Allah aşkına? Kemal Kılıçdaroğlu beraber yol yürüdüğü insanlara yalanlar söyleyerek bir ortaklık inşa etmiş. Bu kimsenin Cumhurbaşkanlığı için mücadele ettiğiniz yetmezmiş gibi bir de yalanları için sizi kullanmasına müsaade etmeyin!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum