1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cesur göründüğüme bakma arkamda ağır silahlılarım var!
Cesur göründüğüme bakma arkamda ağır silahlılarım var!

Cesur göründüğüme bakma arkamda ağır silahlılarım var!

Ağır silahlı askerlerinin arasında cesurca poz kesen, kutlama yapan, öfkesini kusan ve Filistinlileri kışkırtmayı amaçlayan İsrailoğulları, Filistin pazarında ellerindeki İsrail bayrağı ile beraber Talmudik dua ayininde bulundu.

30 Kasım 2021 Salı 19:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Dini inanç özgürlüklerini kışkırtma aracı olarak kullanan Yahudiler, silahlı askerlerinin arasından Filistinli Müslümanlara dönük nefretlerini kustu.

Silahlı korumaların arasında cesaretleri ile göz dolduran İsrailli işgalciler, Kudüs’üm doğusundaki eski bir Filistin halk pazarında ellerindeki İsrail bayrakları ile beraber Talmudik dualar ederek Filistinlileri kışkırtmaya çalıştı.

Yerleşimci sömürgecilerin kutsal yerlere ve yerli Filistinlilerin mülklerine saygıları olmadığı bir kez daha görüldü. Filistinlilere ait pazar yerlerinde bir araya gelen yerleşimcileri koruyan askerler olması da dikkatlerden kaçmadı.

Filistin, 1900’lü yıllara girilirken Yahudiler tarafından işgal edilmeye başlanmıştı. İngilizlerin büyük desteğini alan İsrailoğulları yıllar içerisinde ABD ve İngiltere gibi ülkelerin de desteği ile sapanlı Filistinliler karşısında ağır silahlara sahip olmaya başladı.

Yahudi işadamlarının da finanse etmeye başladığı işgal, bir süre sonra etkisini arttırmış ve Filistin’in şu anki işgal altındaki toprak boyutlarına gelmesine neden olmuştu.

Filistin’i zamanla abluka altına da alan İsrailli işgalciler, Filistinlileri tamamen bölgeden silmek için uluslararası sessizlik desteğini de arkalarına aldı.

Geçtiğimiz her gün yeni bir işgal politikasını yürürlüğe alan ve Filistinlileri katleden birçok zaman da buna bahane oluşturan işgalcilerin, Filistinlileri kışkırtmak için dinlerini de kullandıklarına şahitlik edildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum