1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cemaat Değil, Ümmet Kazandı!
Cemaat Değil, Ümmet Kazandı!

Cemaat Değil, Ümmet Kazandı!

30 Mart seçim sonuçları Gülen Cemaatinin seçim stratejisinin çöktüğünü ayan beyan ortaya koymuş görünüyor.

31 Mart 2014 Pazartesi 03:14A+A-

HAKSÖZ HABER

30 Mart’ın pek çok kaybedeni var ama en büyük kaybeden ne yazık ki, Gülen cemaati oldu. AK Parti’yi yıpratma adına sürdürülen hummalı faaliyetler, kirli girişimler ve ahlaka mugayir ittifaklar netice vermedi ve yıkılmaya çalışılan Tayyip Erdoğan seçimlerden güçlenerek çıktı.

Bu sonucu Gülen Cemaatinin nasıl yorumlayacağı, kendi tabanına ve çok güçlü olduğuna inandırdığı geniş kesimlere nasıl izah edeceği merak ediliyor. Ama her halükarda 31 Mart’ın bu yapı için hiç de hayırlı bir başlangıç teşkil etmeyeceği ortada.

Seçim sonuçları bize Ümmetin maslahatını, mazlumların korunmasını değil, kendi dar grup çıkarlarını merkeze alan zihniyetin acziyetini, küçülüşünü, kirlenmişliğini göstermiş oldu. Kabataş hadisesinden Suriye yardım tırlarına, Berkin Elvan olayından Dışişleri dinlemesine kadar pek çok konuda hattını şaşırmış bir tutuma savrulanların uhrevi açıdan kaybettikleri gibi, dünyevi planda da kaybedenlerden olduğu bir kere daha görüldü. Geçmiş olsun!

Umarız ders olur, Ümmetin maslahatını ucuz çıkarlarına feda etmeye kalkanlar yaşananlardan öğrenmeleri gerekeni öğrenirler! 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum