1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Çay-Simit-Kitap” Etkinliğinde “İslam Deklarasyonu” Kitabı Değerlendirildi
“Çay-Simit-Kitap” Etkinliğinde “İslam Deklarasyonu” Kitabı Değerlendirildi

“Çay-Simit-Kitap” Etkinliğinde “İslam Deklarasyonu” Kitabı Değerlendirildi

Muş Alparslan Üniversitesi’nde Hayırda Buluşanlar Topluluğu tarafından düzenlenen “Çay-Simit-Kitap” etkinliğinde Öğretim Görevlisi Burhan Taşkaya’nın sunumuyla Aliya İzzetbegoviç’in İslam Deklarasyonu başlıklı kitabı değerlendirildi.

20 Aralık 2017 Çarşamba 14:53A+A-

Muş Alparslan Üniversitesi Hayırda Buluşanlar Topluluğu “Çay-Simit-Kitap” etkinliğinde bu hafta Aliya İzzetbegoviç’in İslam Deklarasyonu kitabını değerlendirdi.

Öğretim Görevlisi Burhan Taşkaya eşliğinde yapılan programda Müslüman halkların geri kalmışlığı, İslami düzenin nasıllığı ve Müslümanların bugüne ait sorunları tahlil edildi.

Kitapta yer alan Eğitim-Terbiye, Öğretim, Vicdan Özgürlüğü, Çalışma ve Mücadele, Kadın ve Aile, Hedef Vasıtayı Mübah Kılmaz başlıklı yazılar değerlendirildi.

hayirda_bulusanlar_islam_deklarasyonu_2.jpg

hayirda_bulusanlar_islam_deklarasyonu_3.jpg

Etkinlikte okunan kitapları öğrencilere Bilgi ve Erdem Vakfı ücretsiz olarak hediye etmekte. Bundan önce etkinliğe katılanlar Kemal Sayar’ın Biraz Yağmur Kimseyi İncitmez kitabı ve Rasim Özdenören’in Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler kitaplarını değerlendirdi. Üç kitap değerlendirmesi ile dönemi tamamlayan topluluk önümüzdeki dönemde ise 4 kitap tahlili daha yapacak. Bu programla beraber öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanmaları aynı zamanda Müslüman mütefekkirleri, kitapları üzerinden öğrencilere tanıtmak gayesi taşınmaktadır.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum