1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Canan ve Cemil Barlas'ın saygın işadamı dostuna cezaevi yolu gözüktü
Canan ve Cemil Barlas'ın saygın işadamı dostuna cezaevi yolu gözüktü

Canan ve Cemil Barlas'ın saygın işadamı dostuna cezaevi yolu gözüktü

​​​​​​​Necmettin Kesgin’in, resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek suçlarından kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası aldığı öğrenildi.

30 Ocak 2021 Cumartesi 17:57A+A-

HAKSÖZ HABER

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Canan ve Cemil Barlas tarafından A Haber'de "saygın işadamı" etiketiyle pazarlanıp Mansur Yavaş'ı "sahte senet" gündemi üzerinden yıpratmak üzere geceler boyunca konuşturulan Necmettin Kesgin resmi belgede sahtecilik, şantaj ve özel hayatın gizliliğini ihlal gibi bir dizi suçtan dolayı tutuklandı. 

Daha önceden de sahte ÖSYM belgesi düzenlemek suretiyle resmî evrakta sahtecilik suçundan 1 yıl 8 ay kesinleşmiş cezası bulunan Kesgin’in, müstehcen çocuk görüntüsü bulundurmaktan aldığı 3 yıl cezanın da kesinleşmesi bekleniyor.

Necmettin Kesgin, daha önce Mansur Yavaş’ın şikayeti üzerine sahte senet düzenlediği için resmi belgede sahtecilikten 4 yıl, şantajdan 1 yıl 3 ay ve özel hayatın gizliliğini ihlalden (yaptığı görüşmeleri izinsiz olarak görüntülü ve sesli olarak kayıt yaptığı) 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 6 yıl 6 ay hapis cezası almış ve bu cezası istinaf mahkemesince kesinleştirilmişti.

Bir süre önce ekranlara "saygın iş insanı" sıfatıyla çıkarılan Necmettin Kesgin'in iddiaları yerel seçimler atmosferinde "Mansur Yavaş'tan İş insanı Necmettin Kesgin'e iğrenç kumpas" gibi başlıklarla gündemde tutulmuştu. Fakat piyasada kötü şöhret ve kabarık siciliyle bilinen Kesgin'in dezenformasyon faaliyetleri bütün ülke sathında tepki görmüştü. Neticede medyada tertiplenen bu itibar suikastı faaliyeti tam aksi yönde sonuçlanmış ve Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye başkanlığı koltuğuna giden yolu kolaylaştırmış ve hızlandırmıştı. Bakalım Cemil ve Canan Barlas başta olmak üzere Necmettin Keskin'le siyasal ve toplumsal operasyonlara kalkışan malum yalı şebekesi cezaevine düşen yol arkadaşlarına sahip çıkacaklar mı?

HABERE YORUM KAT

8 Yorum