1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Canan Kaftancıoğlu özel durumu olan öğrenciyi hedef göstererek neyi kanıtlamak istiyor?
Canan Kaftancıoğlu özel durumu olan öğrenciyi hedef göstererek neyi kanıtlamak istiyor?

Canan Kaftancıoğlu özel durumu olan öğrenciyi hedef göstererek neyi kanıtlamak istiyor?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “torpil” olduğunu iddia ederek bir öğrenciyi hedef aldı!

15 Eylül 2021 Çarşamba 17:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Siyasiler kimi zaman bir puan öne geçmek için inanılmaz işler yapabiliyorlar. Siyasi rekabet ve hırs akıl almaz işlere sebep olurken çok bilindik ifadesiyle filler tepişirken çimenler eziliyor…

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Kadıköy Anadolu Lisesi’ne bir öğrencinin puanı düşük olmasına rağmen alınmasını torpil olarak niteleyerek öğrenciyi hedef gösterdi. İşin aslı ise öğrenci velisinin yaptığı açıklama sonrasında anlaşıldı.

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile hadiseyi kamuoyuna duyuran Canan Kaftancıoğlu şunları söylüyor: Eğitimde torpilin geldiği nokta. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verilmiş dilekçe. Konunun her türlü takipçisi olacak ve torpili olanın değil hakkı olanın okula gidebilmesini sağlayacağız!

Kaftancıoğlu ardından konu hakkında yazılmış şu dilekçeyi paylaşıyor:

e-7yxvawuaapsrv.jpg

Diken sitesinin ulaştığı öğrenci velisi ise durumun farklı olduğunu aktarıyor. Tüp bebek olan kızının bir takım anomalilerle doğduğunu bu sebeple kreşten ortaokula kadar gerekli raporları alarak evlerinin yakınında bulunan okullarda eğitim gördüğünü belirtiyor. Annesinin eğitim hayatı boyunca kızının yanında olması gerektiğini belirten baba acil durumlara bu sayede müdahale ettiklerini ifade ediyor. “Kızım 8’inci sınıfta LGS’ye girdi. Beş yıl hazırlığı İngilizce olan bir proje okuluna yerleşti. O da Beyoğlu Anadolu Lisesi. Bu kadar uzaktan gidip gelemeyeceğimizi bildiğimiz için ne yapabiliriz diye araştırmaya başladık. Evimi satıp oraya yerleşmeyi düşündüm. Ama annesinin okulu var. Nakil istedi Beyoğlu’na ancak orada öğretmen olarak normu olmadığı söylendi ve tayini olmadı.”

Ardından gerekli araştırmaları yaparak kızının hastalığı sebebiyle uygun bir okul aradıklarını ifade eden baba özel üniversitelerden aldığı raporlara ek olarak Dokuz Eylül Üniversitesi’nden rapor aldıklarını vurguluyor. Diken "öğrencinin hastalığına dair kurul raporları mevcut" diyerek babanın söylediklerini teyit ediyor. Alınan bu raporlarla Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurduklarını ve olumlu sonuç aldıklarını ekliyor. 

Ancak iş buradan sonra sarpa sarıyor. Özel durumu olan öğrenciye karşı diğer veliler örgütlenerek “kaydı sil” baskısı uyguluyorlar. Son olarak Canan Kaftancıoğlu’nun da hedef göstermesiyle iş iyice çığırından çıkıyor.

Konu hakkında Diken’e verdiği bilgilerde baba “hak gaspının” olmadığını söylüyor. “Biz kimsenin hakkını gasp etmedik. Sınavla giren birinin hakkı almış olsak başımla gözüm üzerine. 150 kontenjan var. Her okulun artı iki kontenjanı var. Bu kontenjanlarda belli maddeler var. Eğer bunlara üç beş kişi başvurursa onların arasında en çok hakkeden giriyor. Bu okula başvuran tek kişi olduğumuz için yönetmeliğe de bakıp olur kararı vermişler. Eğer yönetmeliğe uymazsa da olur kararı vermiyorlar.”

Yaşanan tartışmaların neticesinde Kadıköy İlçe Milli Eğitim daha önce onayladığı başvuruyu geri çekme kararı alıyor. Son olarak ise Canan Kaftancıoğlu’nun “Konuyla ilgili MEB soruşturma başlattığını duyurdu. Bakanlığa teşekkür ediyor hiçbir öğrencimizi mağdur etmeyecek hakkaniyetli bir süreç ve hakkaniyetli bir sonuç bekliyoruz.. Takipçisi olmaya devam edeceğiz…” şeklindeki sosyal medya paylaşımından anladığımıza göre soruşturma başlatılmış.

Gerekli kurumlardan verilmiş raporlar ve uygulanan baskılardan önce İlçe Milli Eğitimin aldığı karara rağmen olayın detayını yeteri kadar incelemeyen öğrenci velileri ve CHP İstanbul İl Başkanı “torpil” olduğunu öne sürerek özel bir durumu olan bir öğrenciyi mağdur ediyor… Hak arayışının böylesi görülmemiştir herhalde. Biz de konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz…

HABERE YORUM KAT

2 Yorum