1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Can havliyle İmamoğlu savunusu yapan Fazıl Say: “Önemli olan gayret”
Can havliyle İmamoğlu savunusu yapan Fazıl Say: “Önemli olan gayret”

Can havliyle İmamoğlu savunusu yapan Fazıl Say: “Önemli olan gayret”

CHP’li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İBB sözcüsü Murat Ongun’un İstanbul’da yoğun bir şekilde etkili olan kar yağışı sırasında çalışmadıkları yönündeki eleştirilere balıkçı restoranı ile İsviçre’de kayak yaparken cevaplar verilmişti.

26 Ocak 2022 Çarşamba 11:16A+A-

HAKSÖZ HABER

Fazıl Say, Ekrem İmamoğlu’nun balıkçı restoranında İstanbul’da 'karın neden olduğu olağanüstü hal ile mücadele edilirken yemek yediği' iddia edilen fotoğraf için, ‘yalan’ imasında bulunmuş kendince de esprili bir şekilde görseli alaya almıştı.

Fazıl Say İmamoğlu’nu canhıraş savunurken, “Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun dün gece bir restoranda görüldüğü yanlış haberdir. İşin gerçeği şudur; bu 4 kişi dün bütün gece diskoda çılgınlar gibi dans etmiş ve içmiş eğlenmiştir. Fotoğrafı çeken kişi de Devlet Bahçeli’dir! Salvador Dali’nin de selamları var!” diye yazmıştı.

İngiltere Büyükelçisi ile beraber ailece balıkçı restoranında yemek yiyeceği zaman yolları kar küreme aracı ile açılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, “19 saatlik mesaimin bir saatlik yemek kısmı konuşuluyor” sözlerinin üzerinden çok bir vakit geçmeden İmamoğlu’nu savunanlar jet hızıyla yazdıklarını silmeye başladı. Silemeyenler ise geri dönüş çarklarını harekete geçirirken gururu da elden bırakmak istemedi.

Fotoğrafın doğru olması üzerine yapılan açıklamaların ardından Fazıl Say, yazdıklarından sıyrılamayacağını anlayınca Ekrem İmamoğlu savunusunun cephesini şu şekilde genişletti: “New York’a yeni taşınmıştım. 1996 kışı. O günler, orada olanlar hatırlayacaktır o kışı. 2-3 gün kesintisiz kar yağmış, ardından dondurucu soğuklar başlamıştı. Haftalarca hayat durmuş, yolların hepsinin açılması günlerce sürmüştü. Bu New York’ta da böyle. Doğrusu; önemli olan ‘gayret’”.

Gelen yoğun eleştiriler bir yana Fazıl Say açıklamalarında içerden gelen eleştirileri de gözeterek İmamoğlu için, “Güzel günler göreceğiz, cennet ülkemizi insanların mutlu yaşadığı, gençlerin umutlarının olduğu, bir hale getireceğiz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Bunun uğruna da, bu çok ince ve çok yaralı çizgiden geçmek durumundayız, düşe kalka da olsa. Unutmayalım; birlikten güç doğar.” ifadelerini kullandı.

 

Fazıl Say'ın ilgili paylaşımları,

fazil-say.jpg

fazil-say-2.jpgfazil-say-3.jpg

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum