1. HABERLER

  2. HABER

  3. Camiye Sığınan Mültecileri Linç Etmek İstediler
Camiye Sığınan Mültecileri Linç Etmek İstediler

Camiye Sığınan Mültecileri Linç Etmek İstediler

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki patlamaların hemen ardından camide bulunan Suriyeli mülteciler de saldırıya uğradı.

15 Mayıs 2013 Çarşamba 19:33A+A-

HAKSÖZ-HABER

Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırıdan sonra bazı Suriyelilerin linç edilmek istendiği görüntülere de yansıdı.

Patlama sonrasında henüz daha yaralılar ve cesetler yerdeyken ellerine geçirdikleri sopalar, demir çubuk ve bıçaklarla Suriyeli mülteci avına çıkan saldırganlar birçok mültecinin ülkesine geri dönmesine yol açtılar. Ğaliz küfürlerle bir daha asla hiçbir Suriyelinin burada barınamayacağı şeklinde bağıran, intikam sloganları atan güruh "Suriyelileri gördüğünüz yerde dövün!" çağrısında bulundular.

Aşağıdaki görüntülerde camiye sığınan mültecileri linç etmek isteyen bir grup görülüyor. Reyhanlı halkından sağduyulu bazı kişilerin saldırganları engellemeye çalıştıkları görülüyor. 

Suriyelilerin linç edilmesine engel olmaya çalışan İHH gönüllüsü Ayhan Altıntaş da bacağından yaralanmış bir halde görülüyor. Altıntaş, Suriyeli bir kadın ve kızına yönelik saldırıyı engellemek istediği için saldırgan grup tarafından bıçaklanmıştı.

İşte patlama sonrası camiye sığınan mültecileri linç etmek isteyen grubun görüntüsü:

***

İFTİHAR TABLOSU

Öte yandan yine Reyhanlı'dan sadır olan Suriyeli mültecilerle dayanışma görüntüleri sağduyulu halkın örnek davranışlarını gözler önüne serdi. Evlerini mültecilere açan, yaralı Suriyelilere müdahalede bulunan Reyhanlılılar mültecileri sahiplendiler.

Patlamada oğlunu kaybeden İbrahim Karakuş'un acısına rağmen verdiği mesaj ise gönüllere su serpti:

HABERE YORUM KAT

4 Yorum