1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Çakma hesaplarla Doğu Türkistan davası istismar edilmeye çalışılıyor
Çakma hesaplarla Doğu Türkistan davası istismar edilmeye çalışılıyor

Çakma hesaplarla Doğu Türkistan davası istismar edilmeye çalışılıyor

Doğu Türkistanlıların mağduriyetlerini ırkçı anlayışları için istismar eden bazı hesaplar en çok Doğu Türkistan davasına zarar veriyorlar.

26 Temmuz 2022 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye kamuoyunun Doğu Türkistan konusunda gayet hassas olduğu biliniyor. Çin baskısıyla siyasiler çekingen davransa da Doğu Türkistan halkının yaşadığı mağduriyetler kamuoyunda ciddi bir karşılık buluyor. Ne var ki bu hassasiyetin bazı çevrelerce istismar konuusna dönüştürüldüğü de görülüyor.

Doğu Türkistanlı mağdurlar seslerini duyurmak için çeşitli araçlara başvurmaktalar. Bu bağlamda Uygur Haber internet sitesi ve Ekim 2018 tarihinde açılan @uygurhaber twitter adresi önemli bir bilgi kaynağı olarak hizmet vermekte. https://twitter.com/UygurHaber

Buna karşın @uygurhaber twitter hesabının açılmasından kısa bir süre sonra bu hesap ismine çok benzeyen bir başka hesap daha açıldığını görüyoruz. Doğu Türkistan başlığı taşıyan ve twitter adresi is olarak da @uygur_haber uzantısını kullanan bu hesap sürekli biçimde iktidar karşıtlığı temelinde haberler yapmakta. Görüldüğü gibi araya sadece bir altçizgi getirilerek uygurhaber ismi taklit edilmiş.

Doğu Türkistan başlıklı hesabın provokatif paylaşımları...

1-249.jpg2-275.jpg

İslami bir temelde yükselen Doğu Türkistan davasını Türkçü, zemine taşımaya çalıştığı görülen bu hesap ırkçı tutumuna paralel olarak sürekli biçimde Suriyeli muhacirlere düşmanlık ürteten yayınlar yapmakta. Hemen her vesileyle Türkiye’ye sığınmış Suriyeli muhacirleri öne çıkartan ve devletin Suriyeli muhacirlere ayrıcalık tanırken, Doğu Türkistanlılara üvey evlat muamelesi yaptığına dair yayınlarla ırkçı duyguları beslediği görülüyor.

Muhacirleri birbirine karşıt konuma oturtmaya çalışmak kimseye fayda sağlamaz, üm muhacirlere zarar verir. İslami temelde yükseltilmesi gereken bir davayı batıl, cahili duyguların gölgesine sokmak ise Allah indinde büyük bir günahtır.

Doğu Türkistanlı kardeşlerimizi ve Doğu Türkistan mücadelesini sahiplenen kamuoyunu bu tür yanlış, zararlı tutumlar karşısında dikkatli olmaya çağırıyoruz.

HABERE YORUM KAT