1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Cahiliye pisliğinden arınmak
Cahiliye pisliğinden arınmak

Cahiliye pisliğinden arınmak

Muhacir düşmanlarının tezlerine, iddialarına, ortalığa saçtıkları yalanlara karşı mücadele etmek düşmanlıklarına tavır almak kimliğimizi, İslami ilkelerimizi ve cahiliye karanlığına karşı hakkı savunmak demektir.

14 Mayıs 2022 Cumartesi 14:21A+A-

Azgın bir hal almış görünen ve muhacir düşmanlığını içeren ırkçı tezvirat uzun zamandır gündemimizde. Yaşadığımız ülke ve muhatap olduğumuz toplum adına zaman zaman insanı bunaltan, ümitsizliğe sevk eden bir boyutta kirli, can sıkıcı bir atmosferi soluyoruz.

İslami değerlerle, esaslarla taban tabana zıtlık oluşturan bu durum aslında insani açıdan da tam manasıyla bir felaket hali teşkil ediyor. İnsanlık adına üzülmeyi, utanmayı gerektiren bu manzara bir kere daha sorumluluğumuzu hatırlatırken, aynı zamanda bize sahip olduğumuz İslami kimliğimizin değerini, ayrıcalığını hissettiriyor. Rabbimizin hidayet nimetiyle hayata bakmanın ne büyük bir lütuf, ne muhteşem bir farklılık olduğunu hissettiriyor.

İşte bu hal sıradanlaşmanın, sürüleşmenin, esfeli safiline sürüklenmenin ne kadar basit ve ucuz bir güzergah olduğunu; buna karşın olgunluk, ahlakilik, idrak ve insanlık gibi yetilerinse ancak Rabbu’l-Alemin’e kul olma bilinciyle mümkün olabileceğini daha net biçimde kavramamızı kolaylaştırıyor. Bizi sürüleşmekten kurtarıp hidayet nimetiyle buluşturan Rabbimize hamd olsun!

Yazının devamı...