1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. “Cahiliye Allah tarafından ölçüleri konulmamış her türlü yaşam tarzını kapsıyor”
“Cahiliye Allah tarafından ölçüleri konulmamış her türlü yaşam tarzını kapsıyor”

“Cahiliye Allah tarafından ölçüleri konulmamış her türlü yaşam tarzını kapsıyor”

27 Mart Pazar günü Eğitim-Bir-Sen konferans salonunda Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya Özgür-Der Muş Temsilciliğinin davetiyle “Cahiliyeye Karşı İslami Sorumluluklarımız” konulu bir seminer verdi.

28 Mart 2022 Pazartesi 16:11A+A-

Rıdvan Kaya seminerde kısaca Cahiliyenin bir dönemle sınırlı olan bir durum olmadığını, aksine Allah tarafından ölçüleri konulmamış her türlü yaşam tarzının bir çeşit cahiliye olduğu vurgusunu yaptı. Bu bağlamda İslami yaşam tarzını sürdürerek Allah’ı razı etmeye çalışan kişi ve toplulukların sürekli teyakkuz halinde kendileri, çevresi, ümmet ve insanlık hakkında dikkat ve hassasiyetle hareket etmesinin elzem olduğunu belirtti.

Kur’an’da Birr ayetinin altını çizen Kaya bu vasıflara sahip bireylerin ve toplulukların başarı ve kurtuluşu hak ettiğini ve asıl kurtuluşun da ahirette olduğunu belirtti. Günümüz problemlerinin kültürel yozlaşma, müslümanların değerlerine yeteri kadar sahip çıkamaması ve bireyselleşme olduğunu; özellikle bireyselliğin insanları hem kişisel hem de toplumsal olarak tükettiğini belirten konuşmacı buna karşın cemaat halinde olmak ve cemaatten güç almanın cahiliyeden bizi koruyabileceğini belirtti. Bir arada olan insanların da birbirini düzeltmek ve tavsiyeleşmek ve birbirinin eksik ve kusurlarını düzeltmenin yanı sıra ayıp örtmek konusunda da hassasiyet sahibi olmalarının önemine vurgu yaptı. 

Yaklaşan Ramazan vesilesiyle de Allah'ın ayetleri doğrultusunda hayatımızı düzene sokmak; affedici, tevekkül sahibi olmak ve itminan üzere hareket etmek; yardımlaşma ve dayanışmaya önem vermek; çevre ve aile ilişkilerinde sorumluluk bilinciyle hareket ederek hidayetlerine vesile olmak için sabır ve tevekküle yaklaşmak gerekliliği üzerine vurgu yaptı.

Soru-cevap faslıyla seminer sona erdi.

whatsapp-image-2022-03-28-at-00-16-37-1.jpeg

whatsapp-image-2022-03-27-at-18-27-53.jpeg

whatsapp-image-2022-03-27-at-18-28-13.jpeg

whatsapp-image-2022-03-27-at-18-28-11.jpeg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum