1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. ‘‘Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler’’ Kitabı Ekin Yayınları’ndan Çıktı
‘‘Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler’’ Kitabı Ekin Yayınları’ndan Çıktı

‘‘Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler’’ Kitabı Ekin Yayınları’ndan Çıktı

Necmi Küçük ve Abdulsattar Elhachamed’in hazırladığı ‘‘Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler’’ adlı eser Ekin Yayınları etiketiyle yayımlandı.

08 Ekim 2019 Salı 19:22A+A-

Ekin Yayınları Necmi Küçük ve Abdulsattar Elhachamed’in hazırladığı  ‘‘Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler’’ isimli kitabı okuyucuyla buluşturdu.

Kitabın kapak yazısından:

Çok geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Arap halklarının nesir ve şiirle alakalı mahsullerinin tamamının araştırılmasının ve incelenmesinin çok zor olduğu şüphe götürmez bir gerçektir. Bu sebeple, Arap Dili ve Edebiyatı öğrencilerinin istifade edebilecekleri bir eser olarak hazırladığımız bu "Modern ve Çağdaş Arap Şiirinden Seçmeler"  kitabında, muasır Arap şairlerinin ancak bazılarına yer verebildik. Kitapta serbest vezinde yazılmış şiirlerle birlikte aruz vezninde yazılmış şiirleri de bulacaksınız. Kasideleri uzunluk sırasına göre seçtik ve çok uzun olan kasidelerin bazı kıtalarını çıkardık. Sayfaların alt kenarında şairlerin kısa özgeçmişlerinden bahsettik. Şiirlerin çevirisinin öğrenci tarafından yapılmasının kendisi için daha faydalı olacağını düşünerek, şiirlerin çevirisine yer vermedik.

Büyük bir kısmı hayatta olmayan şairlerin eserlerinden derlediğimiz bu kitabın, Arap Dili ve Edebiyatı ile ilgilenen öğrencilere faydalı olacağını umuyoruz.

HABERE YORUM KAT