1. HABERLER

  2. HABER

  3. "Büyüyünce Suriye'deki Zulme Biz Son Vereceğiz"
"Büyüyünce Suriye'deki Zulme Biz Son Vereceğiz"

"Büyüyünce Suriye'deki Zulme Biz Son Vereceğiz"

Suriye Dernekler Platformu tarafından savaştan kaçarak İstanbul'a yerleşen Suriyeli ailelerin çocukları için Çukurcuma Parkı'nda düzenlenen bayram etkinliğinde çeşitli yarışmalar yapıldı.

19 Temmuz 2015 Pazar 13:32A+A-

Çocuklara; aileleri, öğretmenleri, derneklerde görev alan gönüllü sosyolog ve psikologlar da eşlik etti.

Suriye Dernekler Platformu Başkanı Mehti Davut, yaptığı açıklamada, platform olarak savaşta yetim kalan veya ailesiyle İstanbul'da yaşayan çocuklara Ramazan Bayramı'nın güzelliğini yaşatmak ve ülkelerindeki acıları unutturmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi.

“Suriyeli Bütün Çocukları Bir Araya Getirmeye Çalıştık”

Bir amaçlarının da çocukların ailelerini kaynaştırmak olduğunu belirten Davut, şöyle konuştu:

"Yetim çocukları özellikle davet ettik. Bayram etkinliğinde İstanbul'daki tüm Suriyeli çocukları bir araya getirmeye çalıştık. Yaşlarına ve cinsiyetlerine göre çocuklara hediyeler dağıtacağız. Buradaki çocukların sesi olmak istedik. Çocuklar acı içinde. Buradaki çocuklar, bizim ve Türkiye halkının yardımıyla savaş travmasını atlatabilir."

“Biz Büyüyünce Suriye’deki Zulme Son Vereceğiz”

Bayramlaşmaya katılan 10 yaşındaki Tacettin de etkinlik sayesinde güzel bir gün geçirdiklerini belirtti.

Ailesiyle 2,5 sene önce savaştan kaçarak İstanbul'a yerleştiklerini anlatan Tacettin: "Suriye'de şu anda zulüm sürüyor. İnşallah biz büyüdüğümüzde bu zulme son vereceğiz. Etkinlik çok güzel, bayram da güzel geçti. Buradaki arkadaşlarım da çok iyi. Bugün top oynadık, ip çektik, eğlendik. Suriye'yi çok özlüyorum." diye konuştu.

Parkta gönüllerince eğlenen 250 çocuğa etkinliğin sonunda patlamış mısır, limonata, demir hindi şerbeti, Suriye'ye özgü pişirilmiş bakla, nohut, meyve suyu, hurma ikram edildi ve çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT