1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bursaspor taraftarlarını selamlayan Bahçeli şaşırtmadı!
Bursaspor taraftarlarını selamlayan Bahçeli şaşırtmadı!

Bursaspor taraftarlarını selamlayan Bahçeli şaşırtmadı!

Bahçeli’nin bir yanda karanlık dönemlerle ilgili görselleri stadyumda sergileyenleri provokatör olarak tanımlaması bir yandan da taşkınlık yapan taraftarlara selam göndermesi onun hem nalına hem de mıhına politikasını yansıtıyor.

07 Mart 2023 Salı 12:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde Bursapor-Amedspor arasında oynanan maçta, Bursa taraftarları Türkiye’nin karanlık dönemlerini simgeleyen resimleri tribünlerde sergiledi ve ırkçı söylemlerde bulundu.

Ortalığı adeta savaş alanına çeviren Bursapor taraftarları İYİ Parti ve Zafer Partililer tarafından desteklendi.

Bugün de partisinin meclis grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, tribünlerdeki görselleri provokasyon olarak tanımlamasına rağmen güya milli bir duruş sergiledikleri iddiasıyla Bursapor taraftarlarını selamladı.

Bahçeli, “Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor’dan bahsedilemeyecektir. Diyarbakırspor’un Amedspor olarak isimlendirilmesi bizim için yok hükmündedir. Bursaspor taraftarını da buradan selamlıyorum, milli duruşları için de tebrik ediyorum. Bursa’da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir. Bursa nasıl bir Türk kenti ise Diyarbakır da aynısıdır.” ifadelerini kullandı.

Bursa’daki çirkin olayları PKK'nın kışkırtmasına bağlayan, Kürtçeyle ilişkili tanımları ise yok sayan Bahçeli, Kürtler ve Kürtçe’ye yönelik inkâr politikasından vazgeçmediğini bir kez daha ortaya koydu.

İYİ Parti ve Zafer Partisi'nden farklı bir tepki vermeyen Bahçeli’nin karanlık dönemlerle ilgili görselleri stadyumda sergileyen ve taşkınlık yapan taraftarlara selam göndermesi pek şaşırtmadı doğrusu!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum