1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'dan Suriye'ye 3 Tırlık Yardım
Bursadan Suriyeye 3 Tırlık Yardım

Bursa'dan Suriye'ye 3 Tırlık Yardım

Bursa'da Özgür-Der ve İHH'nın öncülüğünde Suriye'ye 3 tır yardım malzemesi yollandı.

21 Temmuz 2013 Pazar 16:57A+A-

Bursa'da Özgür-Der ve İHH'nın başlattığı kampanyalar çerçevesinde Suriye'ye 3 tır dolusu yardım malzemesi yollandı. 3 tırdan oluşan yardımların içerisinde 32 ton makarna, 6 ton pirinç, 5.2 ton bulgur 1 ton salça, 4 ton kırmızı mercimek, 3 ton nohut, 1.25 ton sıvı yağ, 3 ton zeytin, 2 ton turşu, 10.000 metre ve 635 kg. kumaş, 10.000 adet yelek, bebe konfeksiyonu ve bir miktar ilaç bulunduğu öğrenildi.

Tırlar yola çıkarken İHH ve Özgür-Der'in şube başkanları birer konuşma yaptı. Söze Bursa İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin KAPTAN başladı ve şunları söyledi:

Bugün bu meydan 31. tırımıza şahitlik ediyor. Bayrama kadar göndereceğimiz tırlar ile Suriye’li kardeşlerimizin dualarına talip oluyoruz. Sivil Toplum dayanışmasına dikkat çekmek istiyorum; Özgür-Der Bursa şubesine yapmış olduğu katkıdan dolayı teşekkür ediyorum ve bunun bir örneklik olması gerektiğini düşünüyorum. Emir sultan Mahallesinde kurulan Suriye Yardım Çadırı hakkında bilgi veren KAPTAN;inşallah Emir sultan’ dan da Suriye’ye 1 tır yardım göndereceklerini söyledi.

Özgür-Der Bursa Şube Başkanı Aziz AVAR ise konuşmasında özetle şunları söyledi;

Suriye Halkı giderek yalnızlaşmaya doğru itilmiştir, bizlerin temel vazifesi de bunu kırmak olmalıdır.Tüm gücümüzle Suriye halkının yanında olmamız gerekmektedir.İçerisinde bulunduğumuz Rahmet ayının da gereği olarak ibadet ve infaklarımızın merkezine bunu koymalıyız dedi.

bursa_ozgurder_ihh_tir_yardim.jpg

bursa_ozgurder_ihh_tir_yardim-(2).jpg

bursa_ozgurder_ihh_tir_yardim-(3).jpg

bursa_ozgurder_ihh_tir_yardim-(4).jpg

bursa_ozgurder_ihh_tir_yardim-(5).jpg

HABERE YORUM KAT