1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa’da Suriye İntifadası Selamlandı
Bursa’da Suriye İntifadası Selamlandı

Bursa’da Suriye İntifadası Selamlandı

5. Yılına gire Suriye direnişi Bursalı Müslümanlar tarafından yapılan eylemle selamlandı.

14 Mart 2015 Cumartesi 23:19A+A-

Katil Esed rejiminin 5. Yılına giren katliamları Bursa’da yapılan eylem ile protesto edilirken izzetli direnişçiler selamlandı. Çeşitli kurum ve kuruluşların desteğiyle gerçekleştirilen ve Serdar Taybova tarafından sunulan eylemde Suriyeli Muhacir Muhammed Ali bir konuşma yaptı. Ali, Suriye’de son durumdan bahsederken Suriye halkının yanında duran Türkiye halkına teşekkürlerini sundu.

Eylemde Asırder mensubu Muharrem Kızıl tarafından okunan basın açıklamasında dünya halklarının umursamazlığı ve ümmetin sessizliğine rağmen direnen Suriye halkı selamlanırken katliamlara açıktan yahut sessiz kalarak dolaylı yoldan destek verenler kınandı. Direnişe dün ve bugün verilen desteğin yarın da süreceği bildirilen açıklamada Bangladeş, Mısır, Irak gibi Müslüman kanı akan diğer coğrafyalar da atlanmadı. İran’ın kukla yönetiminin Irak’ta yaptığı katliamların, Suud’un desteklediği Sisi diktasının idamlarının ve Bangladeş’te Cemaat-i İslami’ye yönelik yürütülen savaşın kınandığı açıklama zafer temennisi ile son buldu.

Eylem tüm İslam coğrafyalarını içeren dua ile son buldu. Buseyder’den Musa Kılıç tarafından yapılan duada Rabbimizden izzet, şeref, feraset gibi hasletlerin bizlere bahşedilmesi istenirken zalimlerin kahrı temenni edildi.

 “Zalim Esed Suriye’den Defol!”, “Katil İran Suriye’den Defol!”, “Katil ABD Ortadoğu’dan Defol!”, “Yaşasın Küresel İntifada!”, “Uyan, Diren, Özgürleş!” gibi sloganların atıldığı eylemde “İzzetli Kıyamın 5. Yılında Suriye Halkına Bin Selam!”, “Varil Bombaları Sadece Suriyeli Mazlumları Değil, İnsanlığı, Adaleti, Vicdanı Katlediyor! Dünya Sussa da Sen Susma!” ve “Ölüme Evet Ama Zillete Asla Diye Haykıran Suriye Direnişinin Yanında Baas Çetesinin ve Efendilerinin Karşısındayız!” pankartları açıldı. Ayrıca eylemde “Katil Sisi Şehidlerin Kanında Boğulacaksın!”, “Katil İran Suriye’den/Yemen’den Defol!”, “Zalimlerin Karşısında Direnişin Yanındayız!”, “Irak’ta ABD İşgaline Hayır!”, “Katil Suud Mısır’dan/Libya’dan Defol!”, “Suriyeli Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız!” ve “Zulme Boyun Eğmeyen Suriye Direnişi Onurumuzdur!” yazılı dövizler taşındı.

Foto Galeri İçin Tıklayınız!...

bursa_suriye_eylemi_14032015-(14).jpg

bursa_suriye_eylemi_14032015-(6).jpg

bursa_suriye_eylemi_14032015-(9).jpg

bursa_suriye_eylemi_14032015-(13).jpg

bursa_suriye_eylemi_14032015-(16).jpg

bursa_suriye_eylemi_14032015-(17).jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız!...

Basın Açıklaması Tam Metni:

5. Yılına Giren Suriye Direnişi Onurumuzdur!

14 Mart 2015 Cumartesi

Yarım asra yakın bir süredir Suriye’de dikta rejimini sürdüren Esed ailesinin halka karşı topyekûn katliamlara başlamasının üstünden tam 4 yıl geçti. Yarın 5. Yılına girecek olan Suriye direnişi 37 bini kadın ve çocuk olmak üzere 211 bin şehit ile yoluna devam ediyor. Varil bombalarından, scud füzelerine ve hatta kimyasal silahlara kadar insanlık dışı her türlü yöntem ile kanı dökülen ve işkenceye uğrayan Suriyeli kardeşlerimiz Müslümanların yüz akı olmayı sürdürüyor!

Her fırsatta karalanmaya çalışılan Suriyeli Müslümanlar, türlü zalimliklere karşı usanmadan izzetli bir şekilde direnmeye devam ederken, dünya umursamaz tavrını sürdürmekte ve ümmet suskunluğunu korumakta inat ediyor. Bizler, Rusya-İran-Esed üçgeninin tüm zorbalıklarına karşı insan hakları söylemlerinin boş kaldığını, küresel barış ifadelerinin sadece belirli coğrafyalarda etkili olduğunu tüm çıplaklığı ile gördük. Buna rağmen “bize katından bir yardımcı yolla” diyen mustazaf erkek, kadın ve çocukların feryadına halen bir cevap verebilmiş değiliz! Bizi bölen suni sınırın arkasında kardeşlerimiz imtihanlarını verirken esas aciz olan bizler hesap gününde ellerimiz boş olmaktan korkmalıyız!

Öte yandan, diğer İslam coğrafyalarında da akan kan durmuyor ve bu bölgelerdeki kardeşlerimiz de Suriyeli Müslümanlar ile aynı çaresizliği paylaşmaya zorlanıyor. Bangladeş’te sudan sebeplerle Cemaat-i İslami üyeleri hakkında idam kararları verilmeye devam ediyor. Hakeza, Mısır’da kardeşlerimiz pervasızca darağacına yollanıyor. Irak’ta ABD’nin bıraktığı koltuklara çöreklenen İran’ın piyonları Müslüman kanı dökmeyi sürdürüyor. IŞİD bahanesi ile tüm Iraklı Müslümanlara dönük başlatılan katliamlar her gün onlarca can alıyor.

Bizler tüm bu olanlara karşın yardım yollamaktan, yapılan organizasyonlara katılmaktan ve hatta dua etmekten bile kaçınırken nasıl bir Ümmet iddiasında bulunabiliyoruz? Görünen o ki geçen zaman açılan yaraları kapatmıyor fakat yüreklerimizi kurutabiliyor! Yanı başımızda dahi yaptığı programa zalim İran rejiminin eski cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ı çağırabilecek kadar aymazlığa düşenler var. “…Zulmedenlere meyl etmeyin; yoksa ateş size de dokunur…” ayetini unuttuk mu yoksa?

Unutmamalıyız ki safımızı belli etmemek de zalime destek vermek kadar alçakça bir tavırdır. Direnişin ilk gününden beri saçma sebeplerle bu izzetli direnişe leke sürmeye çalışanların, kimlerin kuyusuna su taşıdığı ortadadır. Akan kanlar, masa başında kalem tutan sözde alimlerimizin ellerine de bulaşmıştır. Bu direniş tüm Müslümanlarındır ve böyle kalacaktır. Biz direnişe ilk gün nasıl destek verdik ise şimdi ve sonrada aynı desteğimizi sürdüreceğiz. Zorbaların tüm zalimliklerine karşı kardeşlerimize olan desteğimizi haykırmaktan usanmayacak ve elimizden gelen tüm yardımları ulaştırmaya devam edeceğiz.

Direnen tüm kardeşlerimizi bir kez daha selamlarken izzetli direnişimizin muzaffer kılınmasını temenni ediyoruz. “Zalimler, nasıl bir inkılâb ile devrileceklerini pek yakında bilecekler” diye buyuran Rabbimizin bu meydanlarda bize zalimlerin gidişini de kutlamayı nasip etmesini diliyoruz!

BURSA İSLAMİ KURULUŞLAR

(ANADOLU ÖĞRENCİ BİRLİĞİ – ASIRDER – BUSEYDER – İHH – ÖZGÜR-DER)

 

HABERE YORUM KAT