1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bursa'da Gazze direnişi selamlandı
Bursa'da Gazze direnişi selamlandı

Bursa'da Gazze direnişi selamlandı

Gazze Dayanışma Platformu ve Gönüllü Kuruluşlar Platformunca Ulu Camii önünde Filistinli şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

12 Nisan 2024 Cuma 16:30A+A-

HAKSÖZ HABER

Bursa’da Gazze Dayanışma Platformu ile Gönüllü Kuruluşlar Platformunun çağrısıyla bayramın üçüncü gününde cuma namazı sonrası Filistinli şehitler ile Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’nin şehit olan üç oğlu ve torunları için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Ulu Cami önünde yapılan eylemde, Filistin’e destek, İsrail’e lanet içerikli sloganlar atıldı.

Daha sonra platform adına Özgür-Der Bursa üyesi Aziz Avar basın açıklaması yaptı.

Eylem sonunda Asır-Der'den Muharrem Kızıl dua okudu.

Basın açıklamasının tamamı: 

BAYRAMIMIZ GAZZE OLSUN!

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana İsrail tarafından soykırım ve bu vahşi soykırımın gölgesinde, bütün yoksunluklara rağmen, Gazze halkının şanlı direnişinde 6 ay geride kaldı. Altı gün savaşlarında bölgenin en güçlü ülkelerini dize getiren İsrail, neredeyse yirmi yıldır abluka altında tuttuğu Gazze direnişine karşı hiçbir askeri başarı elde edemedi.

Gazze, direnişiyle onurlu ve azizdir. Gazze tüm İslam Ümmeti ve insanlık için de bir yüz akıdır. İsrail’in tüm yok etme girişimlerine karşılık Gazze Halkı ahlaki üstünlüğünü yitirmemiş ve insanlık için bir örnek olmuştur. Gazze Halkı direnişiyle, şehadetleriyle, sabrıyla, tevekkülü ile İslam ümmetine ders vermeye, uyuyanları uyandırmaya, ölmüş kalpleri diriltmeye devam ediyor.

İsrail’e uygulanmaya başlayan İhracat Kısıtlamasını çok geç kalınmış olsa da olumlu ve fakat yetersiz buluyoruz.

Bu tedbirlere ilave olarak İsrail rejimi ile yapılmış siyasi, askeri, ekonomik ve ticari bütün anlaşmaların fesh edilmesi; Adana İncirlik'te ve Malatya Kürecik'te yer alan Amerikan üslerinin derhal kapatılması; başta İskenderun Limanı olmak üzere tüm limanlarımızdan İsrail’e yapılan tüm ticari faaliyetlerin sonlandırılması şeklindeki taleplerimizi tekrarlıyoruz.

Siyasi iradeden inkâr ve tevil yoluna gitmeden gerçekleri olduğu gibi açıklamalarını, doğruyu bildikten sonra gereğini yapacağı konusunda bu millete güvenmelerini ve böyle yaptıklarında kendi güvenilirliklerini de korumuş olacaklarını hatırlatıyoruz Ayrıca İsrail ile ticaretin kesilmesine yönelik yaptıkları gösterilerde, katılanlara toplantı ve gösteri hakkını kısıtlar şekilde davranılmasını ve orantısız güç kullanılmasını doğru bulmuyor, böylesi şekilde vicdanları yaralayan yanlışların bir daha tekrarlanmayacağını ümit ediyoruz.

Ancak; Hamas’a terör örgütü diyen, HAMAS lideri İsmail Heniye ve ailesi ile ilgili onlarca iftira atanların ve  coğrafyamızın Suriye ve Doğu Türkistan gibi bölgelerinde  zalimlerle iş birliği yapanların da, Filistin’in arkasına gizlenerek  yaptıkları hiçbir açıklamayı samimi bulmadığımızı buradan açıkça ilan  ediyoruz.                                                                   

Siyonizm'in en büyük can damarı olan ekonomik gücünü baltalayacak boykotu bir silah olarak kullanmaya devam edeceğiz. Gazze’de ateşkes ilan edilip soykırımcı İsrail işgalci askerlerini çekmeden meydanlardan ayrılmayacak ve hakkı haykırmaya devam edeceğiz.

Gazze’nin yeniden imarı için var gücümüzle çalışacak ve Filistin topraklarının İsrail’den arındırılıp tam bağımsız oluşuna kadar da mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama bizler, biz sussak da tarihin susmayacağını bilerek konuşmaya, gücümüz yettiği sürece konuşmaya, gücümüzün yettiği her şeyi yapmaya devam edeceğiz. Dualarımız ısrarlı bir şekilde devam edecek. Ne Gazze'de, ne başka coğrafyalarda tüm zulümlerin kökü kazınıp, tüm zalimlerden hesap sorulana kadar durmayacağız. Yeryüzünde direnişin ve umudun adı olan Gazze’nin zaferin de adı olacağına inanıyoruz.

Bu vesile ile Ramazan Bayramının birinci gününde 3 oğlu ve 3 torunu şehit edilen HAMAS Siyasi Büro Şefi İsmail Heniyy’yi tebrik ediyoruz. Ailesinden altmış kişiyi bu savaşta şehit veren bir liderin bozulmayan metaneti güzel sabrı karşısında tüm azgın güçlerin diz çökeceğine inanıyoruz. Bu ahlak her türlü silahın, gücün, azgınlığın üstündedir ve galip gelecektir.

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-13-29.jpeg

whatsapp-image-2024-04-12-at-17-18-39.jpeg

whatsapp-image-2024-04-12-at-16-13-30.jpeg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT