1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bürokratik işleyiş “engeller” inşa etmeye devam ediyor!
Bürokratik işleyiş “engeller” inşa etmeye devam ediyor!

Bürokratik işleyiş “engeller” inşa etmeye devam ediyor!

Ayşe Sıla fiziksel engele sahip olmasına rağmen evine yakın okula gidemiyor!

08 Ekim 2021 Cuma 15:32A+A-

HAKSÖZ HABER

Ankara Keçiören’de yaşayan 15 yaşındaki Ayşe Sıla %98 fiziksel engele sahip. Böbrek yetersizliği çeken, yürümekte ve ellerini kullanmakta zorluk yaşayan Ayşe, kendi imkânlarıyla çalışarak lise sınavına girdi. Ancak eğitim görmek istediğini belirten Ayşe Sıla’nın kazandığı lise evine 25 kilometre uzaklıkta.

1-212.jpg

Temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanan bir insan için 25 kilometrelik bir uzaklık her şeyi daha da zor hale getiriyor. Ayşe ve ailesi bu durumu aşmak için evlerine yakın olan bir okula başvuru yaptılar. Ancak kontenjan yetersizliği sebebiyle olumsuz cevap alan 15 yaşındaki öğrenci şuan ne yapacağını bilmiyor.

ATV ana haber tarafından gündeme getirilen Ayşe’nin yaşadığı zorlukları paylaşan birçok çocuk var. Geçtiğimiz günlerde İstanbul Kadıköy’de de benzer bir hadise yaşanmış orada da engelli çocuğun evine yakın olan okul önce kontenjan açmış CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun hedef göstermesi sonucu geri adım atmıştı.

15 yaşında engelli bir çocuğun evine yakın okula gitmesi için kontenjan açılamıyorsa bunca kurum, müdürlük ve memur ne işe yaramaktadır? “Benim gibi çocuklara yardımcı olsunlar. Bizim de yaşamaya hakkımız var!” diyerek haklı tepkisini dile getiren Ayşe, sesini duyurmak için ana haber bültenlerinde gözyaşı dökmek durumunda kalıyor. Bu kızcağızın derdine çare bulması gereken bürokrasi ve yönetmelikler esas sorunu mu teşkil ediyor?

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum