1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Büro Memur-Sen’den Darbe Ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine Karşı Sivil İtaatsizlik Kararı
Büro Memur-Sen’den Darbe Ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine Karşı Sivil İtaatsizlik Kararı

Büro Memur-Sen’den Darbe Ürünü Kılık-Kıyafet Yönetmeliğine Karşı Sivil İtaatsizlik Kararı

Hükümete 12 Eylül darbesinin ürünü kılık-kıyafet yönetmeliğini yürürlükten kaldırması çağrısında bulunan Büro Memur-Sen, talepleri karşılanıncaya kadar sivil itaatsizlik başlattıklarını ve bunu sürdüreceklerini kaydetti.

21 Şubat 2019 Perşembe 14:39A+A-

Büro Memur-Sen’den yapılan konuyla ilgili açıklama şöyle:

Büro Memur-Sen kamu görevlilerinin, kamu hizmetlerini söz konusu “Kılık Kıyafet Yönetmeliğindeki” sınırlama ve yasaklara uymaksızın, toplumun değerlerine, genel kabul görmüş kılık-kıyafet şekillerine uygun olmak şartıyla belirleyecekleri kılık-kıyafetle yerine getirmelerine karar vermiştir.

12 Eylül darbe kalıntısı, demokrasiye ve insan haklarına aykırı, insanların kişisel özgürlüklerine boyunduruk takan kılık-kıyafet yönetmeliğinin kaldırılması için başlattığımız sivil itaatsizlik eylemi, talebimiz karşılanıncaya kadar devam edecektir.

Kılık-kıyafet özgürlüğünün darbe kalıntısı yönetmeliğin boyunduruğundan kurtarılması konusunda mevcut hükümete önemli bir görev düşmektedir. Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı ile bağlı tüm kurum ve kuruluşlarda görev yapanlar, mesai saatleri içinde ve resmi görevlerinin ifasında, mevcut yönetmelik hükümlerine bağlı kalmaksızın, milletimizin değerlerine aykırı olmamak kaydıyla kılık-kıyafetlerini serbestçe seçebilmelidir. 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum