1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Burası Kürdistan” dediği için gözaltına alınan esnaflar ne yapmalı?
“Burası Kürdistan” dediği için gözaltına alınan esnaflar ne yapmalı?

“Burası Kürdistan” dediği için gözaltına alınan esnaflar ne yapmalı?

Bu sefer de Van’da “Burası Kürdistan” dediği için bir esnaf gözaltına alındı!

25 Kasım 2021 Perşembe 17:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Geçtiğimiz günlerde yaşanan gözaltı işlemlerinden birisi tekrar vuku buldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Siirt'in Kurtalan ilçesindeki esnaf ziyaretinde "bulunduğunuz yer 'Kürdistan'dır" diyen Cemil Taşkesen geçtiğimiz ay gözaltına alınmıştı.

Yaklaşık bir ay sonra bu sefer Van’da yine bir siyasinin gerçekleştirdiği esnaf ziyaretinde aynı cümle telaffuz edildi. 24 Kasım Çarşamba günü Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül’ün Van ziyaretinde kendisine “Burası Kürdistan’dır” diyen esnaf Hacı Tunç gözaltına alındı.

İşin garip yanı ise Hacı Tunç Siirt’teki hadiseye gönderme yaparak Kürdistan tabirini kullanıyor. Ardından ise bölgenin tarihi gerçeklerini hatırlatarak hepimizi yaratan Allah’ın dilleri de var ettiğini ifade ediyor: “Ne kadar dil o kadar mutluluk. Doğu kültürü bambaşkadır. Doğu'yu unutmayalım. Bir arkadaşımız Siirt’te ‘Burası Kürdistandır’ dedi. Bin, 2 bin yıl önce burası Kürdistan’dı. Yine de Kürdistan olacak. İtiraz etmeyelim. Bizi yaratan Allah’tır. Allah Kürtçeyi, Türkçeyi, Arapçayı, İngilizceyi de biliyor”

Mustafa Sarıgül’ün ise bu sohbeti soğukkanlılıkla karşıladığı gözlemleniyor. Sarıgül’ün ziyaretinin ardından Hacı Tunç’u gözaltına almak için gelen polisler Tunç’u alarak Terörle Mücadele Şubesine götürdüler. Hacı Tunç’un evinin ve işyerinin de gözaltı kapsamında aramaya tabi tutulduğu gelen bilgiler arasında. Hacı Tunç'un yapılan işlemlerin ardından bu sabah serbest bırakıldığı yönünde bilgiler sosyal medyada paylaşıldı.

Sadece bulundukları bölgenin tarihi ve kültürel gerçekliğine atıfla Kürdistan ifadesini kullanan esnaflar gözaltına alınıyor özetle! Devlet görevlileri ve polisler bu insanların ne yapması istemektedir? “Burası Kürdistan” ismiyle bir STK kurup politik mücadeleye mi atılsınlar? Yoksa “Burası Kürdistan diyen esnaflar” (BKDE) adıyla örgütlenerek farklı metotlara mı yönelsinler?

Türkiye Devleti, baskı ve zorbalıkla Kürdistan’da istediği her şeyi yaptı zamanında. Eline ise hiçbir şey geçmedi. Şimdi aynı yasakçı zihniyetle Kürt toplumunu karşısına almaya çalışarak neyi hedefliyor? MHP’nin giderek daha fazla iktidarda söz sahibi olmasından sonra yaşanan bu tarz saçma gözaltı işlemlerine karşı açıktan tavır alınmalıdır!

PKK ideolojisi ve yandaşlarına argüman sağlamaktan başka hiçbir şeye yaramayan akıl ve mantık dışı aynı zamanda gayrı hukuki gözaltı işlemleriyle insanların “Burası Kürdistan” demekten vaz geçeceğini düşünmek için nasıl bir akıl tutulması içinde olmak gerekiyor!

HABERE YORUM KAT

5 Yorum