1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bulgaristan Ortodoks Kilisesi’nden Mülteci Karşıtı Çağrı!
Bulgaristan Ortodoks Kilisesi’nden Mülteci Karşıtı Çağrı!

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi’nden Mülteci Karşıtı Çağrı!

Mülteci kabûlünün sınırlandırılmasını isteyen Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, mülteci dalgasının istila belirtileri taşıdığını savundu.

28 Kasım 2016 Pazartesi 12:22A+A-

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, ülkeye mülteci kabûlünün sınırlandırılması çağrısında bulundu.

AA’da yer alan habere göre, Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, internet sitesinden yaptığı açıklamayla mülteci akınına karşı duruşunu ortaya koydu. Açıklamada, “Bu mülteci dalgası istila belirtileri taşıyor.” ifadesi kullanılarak güvenlik riski altındaki insanlarla olanaklar ölçüsünde dayanışma gösterilmesinin desteklenmesine karşın, ülkeye daha fazla mültecinin gelmesine izin verilmemesi gerektiği belirtildi.

“Sorunu Yaratanlar Çözümüne Katlansın”

Açıklamada “Gelenlere, sınırlı olanaklarımız çerçevesinde yapabildiğimiz kadar yardım ederiz ancak fazlasını hiçbir şekilde yapmayız. Sorunu yaratanlar çözümüne katlansın. Ortodoks Bulgaristan halkı, bu durumda devletinin yok edilmesine kadar varabilecek ağır bir bedeli ödeyemez.” ifadesi yer aldı.

Bulgaristan Ortodoks Kilisesi, toplumsal konularda sınırlı düzeyde görüş belirtmekle tanınıyor. Mültecilerle ilgili yapılan açıklamanın, ülkede mültecilere karşı milliyetçiliğin artmaya başladığı bir dönemde gelmesi dikkat çekti.

Harmanlı’daki Olaylar

Harmanlı şehrinde geçen hafta bir mülteci kampında çıkan ayaklanma sonucu 300’ü aşkın mülteci gözaltına alınmış, 24 güvenlik personeli yaralanmıştı. (Tıklayın: Bulgaristan’da Mültecilerle Polis Çatıştı!)

Ayaklanma ve çıkan olaylar sonrası aşırı sol ve sağcı güçler protesto gösterileri düzenlemişti. Harmanlı’daki kampın bulunduğu Yabol bölgesinde tüm mülteci barındırma tesislerinin tamamen kaldırılması talebiyle imza kampanyası da başlatılmıştı.

Bulgaristan’da mülteci sayısının 10 bin civarında olduğu tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT