1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bülent Turan: "Hukukun gereği yapılmalı! 10 bin dolarla ilgili elde ne varsa ortaya konmalı!"
Bülent Turan: "Hukukun gereği yapılmalı! 10 bin dolarla ilgili elde ne varsa ortaya konmalı!"

Bülent Turan: "Hukukun gereği yapılmalı! 10 bin dolarla ilgili elde ne varsa ortaya konmalı!"

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Süleyman Soylu’nun iddiaları hakkında önemli açıklamalar yaptı!

07 Haziran 2021 Pazartesi 18:53A+A-

HAKSÖZ HABER

Süleyman Soylu'nun dile getirdiği, Sedat Peker'den 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili iddia hakkında AK Parti’den tepkiler yükselmeye devam ediyor. Daha önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop, 27 Mayıs'ta Soylu'ya gönderdiği yazıda, tüm bilgi ve belgelerin Meclis Başkanlığı'na gönderilmesini istemişti.

10 bin dolar hadisesinin CHP grubu tarafından tekrar gündeme alınması sebebiyle AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan bir açıklamak yaptı. AK Parti’nin kendi iç sorunları hakkında yine parti mekanizmalarının çözüm üreteceğini dile getiren Turan, CHP’yi Sedat Peker’in söylemlerine eklemlenmek ile suçladı.

Ardından artık gına getiren “FETÖ” suçlamasına da başvuran Turan bunun dışında önemli sözler sarf ediyor. "Toplumun tüm dertleri derdimiz, merakları merakımız. Yanlış yapan varsa ayıklamak bizim görevimiz. AK Parti’yi 20 yıldır iktidar yapan en büyük özellik, halkına rağmen iş yapmamasıdır. Hatasını görmesidir. AK Parti’nin hatası varsa gereğini AK Parti yapmak durumundadır, yaparız ama Meclis’imizi bir adamın ekran karşısındaki konuşmalardan yola çıkarak belirlemenin doğru olmadığı kanaatindeyim. … Hukukun gereği neyse yapmak lazım. 10 bin dolar ya da başka bir şey elde ne varsa ortaya konulmalı!"

Bülent Turan’ın sözleri daha evvel Mustafa Şentop’un yaklaşımı da düşündüğünde oldukça önemli bir yere denk geliyor. İki ismin konuya yaklaşımları AK Parti içindeki rahatsızlığı ortaya sermektedir.

Turan’ın çağrısı doğrudan Süleyman Soylu’yu bağlamaktadır. O halde AK Parti kurmaylarının yapması gereken parti içinde illegal herhangi bir işe bulaşan kim varsa bunların ayıklanması için şeffaf bir hukuk sürecini başlatmak olmalıdır. İnşallah Şentop ve Turan’ın hukuku hatırlatan önemli açıklamaları bazı adımların atılması ile uygulama safhasına da geçer!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum