1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu zihniyet mi açılım yapacak?
Bu zihniyet mi açılım yapacak?

Bu zihniyet mi açılım yapacak?

CHP, açılımdan bahsederken Kemalistler Müslümanları hedef almaya devam ediyor!

05 Ekim 2022 Çarşamba 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Kemalistlerin tarikatlar üzerinden gösterdikleri tepki saklanmaya çalışılan İslam düşmanlığının dışavurumundan ibarettir. Tekke ve zaviyeleri kapatan CHP’nin Müslümanların örgütlü eğitim ve dayanışma faaliyetlerini yasaklamak istediği bilinen bir şeydir. Bunun yerine ikame edilen “Milli Eğitim” ise baştan sona Kemalist teamüller üzerine inşa edilmiştir!

Bu sebeple bütün toplumun “okula” gitmesi Kemalistler için çok önemlidir. Okula gitmek demek Kemalizm’in tornasından geçmek anlamına gelmektedir zira. CHP’nin eğitime verdiği “önem” buradan geliyor…

Muhafazakarlara yönelik açılım söylemiyle gündeme gelen CHP’nin arka bahçesi Sözcü ve Cumhuriyet gazeteleridir. Açılım vaatleri anlaşılan o ki buralara daha ulaşmamış!

MEB’in 5. sınıfta devam zorunluluğunu kaldırması sonucunda öğrencilerin tarikatlara yöneldiğini iddia eden Sözcü, “Açık öğretimin yolu tarikatlara çıktı!” başlıklı haberinde yine dindar-muhafazakârlara hedef göstermiş. İçerikte çok fazla bir şey yok sadece hafızlık kursuna giden 5. sınıf öğrencileri okullarda yok sayılmıyorlarmış...

Hafızlık kursuna gidenlerin okulda “yok yazılmamasından” bile rahatsız olan bir kesim var önümüzde. “Kursa giderler hafız olurlar okullarda Kemalist teamülleri öğrenemezler” diye korkuyorlar. Vaziyet böyleyken “açılım” epey iddialı bir kelime! Kemalistler önce bir kendilerine çeki düzen versinler!

HABERE YORUM KAT

1 Yorum