1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu tutarsızlık, çifte standart sadece bize mi garip geliyor?
Bu tutarsızlık, çifte standart sadece bize mi garip geliyor?

Bu tutarsızlık, çifte standart sadece bize mi garip geliyor?

Hoşlanmadıkları her söze, eyleme anında ‘ihanet’ sıfatı yapıştırmayı seven iktidar sözcüleri, İdlib’de konuşlanmış TSK ve müttefiki mücahitlere karşı Esed rejiminin saldırganlığını öven Aydınlık’a karşı gayet demokrat takılıyorlar!

14 Haziran 2021 Pazartesi 14:13A+A-

RIDVAN KAYA / HAKSÖZ-HABER

Türkiye’de siyasetin neredeyse ilkesel hiçbir temelinin bulunmadığını, her şeyin konjonktürel mantıkla ele alındığını ortaya koyan her gün sayısız örnekle karşılaşıyoruz.  Dostluk-düşmanlıktan da öte yasallık-yasadışılık dahi tamamen günlük eğilim ve ihtiyaçlara göre belirleniyor. Bu yüzden aynı fiilin dostlardan sadır oluyorsa başka, karşıtlardan sadır oluyorsa bambaşka sonuçları oluyor.

Mesela yayınladıkları bir haberden ötürü bazı gazeteciler ağır hapis cezalarına mahkûm edilirken, aynı haberi daha önce ve hayli de böbürlenerek yapmış başka gazeteciler hakkında hiçbir işlem yapılmayabiliyor. Bu konuda MİT Tırları hadisesiyle ilgili olarak Cumhuriyet’teki yayından ötürü Enis Berberoğlu ve Can Dündar’ın hapse mahkûm edilmesine karşılık, Aydınlık’ın birebir aynı mahiyetteki haberi hakkında soruşturma dahi açılmamış olması örneğini hatırlayalım!  

(…)

Yazının devamı>>>