1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu şımarık ve saldırgan güruh iktidardan güç alıyor!
Bu şımarık ve saldırgan güruh iktidardan güç alıyor!

Bu şımarık ve saldırgan güruh iktidardan güç alıyor!

Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp 10 Kasım’da İslami hassasiyetlerle yaptığı paylaşım sebebiyle tehdit ediliyor!

11 Kasım 2021 Perşembe 16:50A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’de linç mantığıyla hareket eden siyasi grupların başında milliyetçi-devletçi çevreler gelir. Düşünce merkezli bir tartışma yürütme melekesinden yoksun olan milliyetçiler kaba kuvvetten başka bir yol bilmezler!

Cari hükümetin kendi kendisini mahkum ettiği siyasi ittifakların bir neticesi olarak bugün MHP tarafından oluşturulmuş bir siyasal kültür içinde yaşıyoruz. Uzun yıllar başta Cumhurbaşkanı olmak üzere iktidarın yaptığı her işe ağza alınmayacak hakaretler edenlerin bugünkü hakimiyeti, işin özünde sistemin kodlarının zaten buna göre tasarlanmasından dolayı mümkün oluyor. Siyasilere, gazetecilere ve akademisyenlere yönelik tehdit ve darp olaylarının yaygınlaştığı ancak bir türlü hukuk yoluyla yaptırımın uygulanamadığı bu vasat sağcı-milliyetçi çevreler tarafından inşa ediliyor.

10 Kasım’da tartışmasız şirk dolu tapınma ritüelleri Müslümanları rahatsız etti haliyle. Muhafazakarların ortaya koydukları rezil görüntü sebebiyle İslami hassasiyet sahibi olan isimlerin hoşnutsuzluğu daha da arttı. İlmi değeri yüksek önemli çalışmalarıyla tanınan Selçuk Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Gökalp böyle bir vasatta kendisine yakışan mümince bir duruş ortaya koyarak farkını gösterdi. Gökalp’in binlerce insan tarafından dile getirilen Akif İnan’a ait “Doğ ey güneş, erit taştan adamı!” dizelerini sosyal medyada paylaşması sağ-Kemalistleri çılgına çevirdi!

111433305-screenshot3.jpg

Gökalp ile aynı üniversitede olduğu anlaşılan Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı unvanına sahip Kürşat Demir içinde bulunduğu siyasi yapılanmanın üslubuna ve tarzına yakışan lümpenlikte tehditler savurmaya başladı. Ülkücülerin bir insana karşı toplu linç mantığıyla kaba kuvvete sarılmaları hareket tarzlarından kaynaklanıyor. Bunu bir marifet sanmaları söyleyecek doğru düzgün bir sözlerinin olmaması sebebiyledir!

basliksiz-062.jpg

Gökalp’in şirk kültürüne karşı İslami, tevhidi hassasiyetlerle ortaya koyduğu tavır tüm Müslümanlara örnek teşkil etmektedir. Bunu sırf paylaşıma tepki gösterenlerin tıynetine ve argüman üretme tarzına bakarak anlamak bile mümkündür!

Ülkü Ocakları Üniversite Başkanı Kürşat Demir’in üniversite önünde yaptığı açıklamada “seni uyarıyoruz!” diyerek cümleye girmesi ve beraberindekilerin Hüseyin Gökalp’i sözde üniversiteden atmak için fakülteye saldırmaları tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

Meşum çevrelerin bu girişimin fakültedeki Müslüman öğrenciler tarafından engellenmesi fakülte dışında yaşanabilecekleri akıllara getiriyor!

 

O halde biz de Konya’da başta Valilik makamı olmak üzere tüm bürokratları uyarıyoruz! Bu yaşanan vahamete sessiz kalarak şımarık ve saldırgan bir güruhu desteklemiş oluyorsunuz! Bu barbarlığa karşı bir şey yapmadığınız takdirde Hüseyin Gökalp’in ve onun düşüncelerini paylaşan insanların başına gelebilecek her şeyden sizler de sorumlusunuz! En azından hukukun gereğini yerine getirin! Tehdit ve şiddetle ülkeyi kendi seviyesizliğine çekmeye çalışanlara engel olun!

HABERE YORUM KAT

24 Yorum