1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu iddialar doğruysa ne amaçlandığı da izah edilmelidir!
Bu iddialar doğruysa ne amaçlandığı da izah edilmelidir!

Bu iddialar doğruysa ne amaçlandığı da izah edilmelidir!

İBB’nin kurmak istediği halk ekmek büfelerinin AK Parti belediyeleri tarafından engellendiği öne sürüldü.

26 Nisan 2021 Pazartesi 19:27A+A-

HAKSÖZ HABER

Halk ekmek uygulaması dönemin İstanbul Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılmıştı. Bu uygulama ile özellikle dar gelirli insanları uygun fiyata ve uygun koşullarda üretilen ekmeğe ulaşması amaçlanıyordu. Bu amaca da ulaşıldı. Halk ekmek sembolik bir konuma yükseldi ‘sessiz yığınların sesi’ olarak Recep Tayyib Erdoğan ile özdeşleşti.

İstanbul’un son yerel seçimlerde CHP’ye kaybedilmesi ile iş görünen o ki farklı bir boyuta evrildi. Basına düşen bazı görüntülerde İBB’nin Ramazan sebebiyle inşa etmek istediği halk ekmek büfelerinin engellenmeye çalışıldığı görülüyor. Üsküdar ve Ümraniye’de yaşanan bu duruma insanlar ise tepki gösteriyor. İBB ve sol-Kemalist medya bu yaşananlardan AK Parti belediyelerini sorumlu tuttu.

Bu iddiaların araştırılması gerekiyor. İnsanların uygun fiyata ekmek ihtiyacının özellikle pandeminin ağırlaşan şartları düşünüldüğünde herhangi bir sebeple engellenmesi kabul edilemez.

İBB’nin yapacağı hizmeti engellemenin kimseye bir şey kazandırmayacağını belirtmek gerek. İBB yapsın, siz daha iyisini yaparsanız insanlar zaten karşılığını sandıkta verecektir…


Konu hakkında AK Parti İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe şu açıklamayı yaptı: 

İBB yine ucuz siyaset peşinde! İBB Meclisi'nde oybirliğiyle alınan karar gereği; Halk Ekmek büfeleri için ilçe belediyesinden görüş alması gereken İBB, gecekondu gibi büfe yerleştiriyor. Zabıta gelince de "Engelleniyoruz!" diye veryansın edip kameralara oynuyor.

HABERE YORUM KAT

9 Yorum