1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bu Dava Daha Fazla Duyarlılığı ve Sahiplenmeyi Gerektiriyor!
Bu Dava Daha Fazla Duyarlılığı ve Sahiplenmeyi Gerektiriyor!

Bu Dava Daha Fazla Duyarlılığı ve Sahiplenmeyi Gerektiriyor!

Özgür-Der 18 Nisan’da Ankara Adliyesinde görülecek Yasin Börü Davasının 5. Duruşması öncesinde İslami camiaya duyarlılık çağrısında bulundu.

07 Nisan 2016 Perşembe 14:02A+A-

HAKSÖZ HABER

6-8 Ekim 2014’te ‘Kobani hadiseleri’ diye adlandırılan örgütlü tuğyan eylemleri sırasında Diyarbakır-Bağlar’da katledilen Yasin Börü ve 3 kardeşimizin davasında 5. duruşmaya gelindi.

Bu ülke tarihinin belki de en vahşi, en hunhar katliamını konu alan bu davanın gerek içeride, gerek tüm bölgede yaşanan gelişmeler ışığında değerlendirildiğinde çok daha dikkatlice ve yakından gözlenmesi, takip edilmesi ve sahiplenilmesi gerektiği açıktır. Buna karşın ne sorumluluk sahibi konumunda olan yetkililerin, ne medya ve kamuoyunun, ne de İslami camianın bu davaya gereken ilgiyi gösterdiği söylenebilir. Ve bu yüzden en başta yaşanmış korkunç ihmaller, vurdumduymazlıklar, sorumsuzluklar zincirine yargılama aşamasında ortaya çıkan zaaflarla yeni halkaların eklendiği ve dava sürecinin son derece yüzeysel ve ciddiyetten uzak bir tarzda ilerlediği de görülmektedir.

Tam bu noktada Özgür-Der, başta İslami camia olmak üzere, duyarlılık ve erdem sahibi tüm kamuoyunu bu davayı yakından takip etmeye, kesinlikle hiyerarşik yapıda ve örgütlü bir eylem şeklinde icra edilmiş bu alçakça katliamın kurbanları, mağdur ve mazlumlarıyla dayanışma içinde olmaya ve bir bütün olarak Yasin Börü ve arkadaşları için adalet talebini canlı tutmaya çağırıyor.

HABERE YORUM KAT