1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. "Bu çocukların yaptığı iş yetti"
"Bu çocukların yaptığı iş yetti"

"Bu çocukların yaptığı iş yetti"

Ordu'da sicili kabarık S.Ö. (13) ve A.Y. (14) adlı iki çocuk galeriden yeniden araç çalarak sokaklarda gezdi. Daha önce tutuklanan ancak işyeri sahibinin şikayetini geri alması ile serbest kalan çocuklar galericilerin araçlarını yeniden çaldı.

15 Şubat 2022 Salı 12:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Gece yarısı Ordu'nun Altınordu ilçesinde S.Ö. (13)  ve A.Y. (14), Atakan ve Engin Enginyurt kardeşlerin sahibi olduğu oto galerinin arka tarafındaki pencerenin camlarını kırarak galeriden iki araç çaldı. Lüks cipleri çalan çocuklar bir aracın lastiği patlayınca başka bir araç çalarak Fatsa'ya kadar çalıntı araçlarla bir gezi düzenledi. 

Çocukların, Ordu'da 28 Kasım 2021'de Bekir Eren ve Cem Uygun’a ait oto galeriden çaldıkları otomobille gittikleri İstanbul'da yakalanan S.Ö. ve A.Y. olduğu ortaya çıktı. Çocuklar, ciplerden birini alıp, bir süre gezdi. Bir süre sonra lastik patlayınca, cipi galerinin arka sokağına bırakan çocuklar geri dönerek bu kez 1 milyon TL değerinde olan başka bir cipi alarak kaçtı.

Atakan Enginyurt sabah geldiğinde iş yerinin arkasındaki camın açık olduğunu görünce araçları kontrol etti. Enginyurt, araçlardan ikisinin olmadığını fark edip durumu polise bildirdi. Olayla ilgili çalışma yapan polis, güvenlik kamerası görüntülerinden cipleri, daha önce de galerilerden araç çalan S.Ö. ve A.Y.’nin çaldığını tespit etti. Aramalarını sıklaştıran Ordu emniyeti çocukları ve aracı buldu. Araçlar terk edilmiş halde bulunurken, çocuklar tutuklanarak mahkemeye sevk edildi. 

İşyeri sahibi Enginyurt basına yaptığı açıklamada, "Ben daha önceden anahtarlarımı kapalı yerde saklıyordum. Daha önce de aynı çocuklar galerimizden araç çalmışlardı. Acaba çaldıkları anahtarların kopyasını mı çıkarttılar, bilemiyorum. Galerici arkadaşlara tavsiyem, herkes malına sahip çıksın. Bu çocukların yaptığı iş yetti" dedi. 

 

Hırsızlıktan sabıka kayıtları olan çocukların daha önce Ordu'dan İstanbul'a sefer düzenlediği, bir hafta boyunca emniyetin yakalayamadığı olay ile ilgili haberimiz, 

 

HABERE YORUM KAT