1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bozacının Şahidi Şıracı Olursa Amberin “Büyük Gazeteci” Olur!
Bozacının Şahidi Şıracı Olursa Amberin “Büyük Gazeteci” Olur!

Bozacının Şahidi Şıracı Olursa Amberin “Büyük Gazeteci” Olur!

“Gerizekalı IŞİD yüzünden tatilim ertelendi” diye twit atan Amberin Zaman, tatilini feda pahasına IŞİD ile Türkiye’nin bağını ortaya çıkarmak için kıvranmaya devam ediyor.

24 Haziran 2014 Salı 17:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Al-Monitor’da Suriye Kürdistanında direniş gruplarıyla çatışan ve yer yer Esed’in de desteğini alan Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) lideri Salih Müslim’le konuşan Amberin Zaman’ın, Salih Müsllim’in ağzından “Türkiye IŞİD’e destek veriyor.” şeklinde bir laf almak için kendini oldukça zorladığı görülüyor.

PYD liderine kendisine atılan pası saçma “bulgu”larla boş kaleye gole çevirmek kalıyor. Nitekim Müslim, Amberin Zaman’ın ısrarlı sorusuna Türkiye Cumhuriyetinin geçmişte veya bugün IŞİD’e askeri veya lojistik destekte bulunduğunu söyleyerek cevap veriyor.

Amberin Zaman için bu beyan yeterli elbet ama araya bir de belge/bulgu da sokuşturulmuyor değil hani. Belge ne mi? Tabi ki PYD ile çatışmada öldürülen bazı IŞİD’lilerin üzerinde Türkçe evraklar çıkması!!! İşte bu belge, IŞİD militanlarının Türkiye sınırından geçtiğine delilmiş. Dolayısıyla Türkiye, geçmişten bugüne IŞİD’i destekliyormuş!

PYD’ye Türkiye’den Katılan Oldu;
Bu Durumda TC PYD’yi mi Destekliyor?

Amberin Zaman, “Gerizekalı IŞİD” diye twit atmaya devam etsin ama kimin ne kadar zeki olduğu bu röportajda ortaya çıkmıyor mu? Şimdi biri dese ki, “Yaw kardeşim Türkiye’den PYD saflarına katılan bir sürü TC vatandaşı oldu ve bunlar Türkiye sınırından sizin Rojava dediğiniz bölgeye geçtiler. Şimdi bu durumda TC, PYD’yi mi destekliyor?”

Evet, biri dese ne diyecek Amberin Zaman? Hiçbir şey; yanan tatiline hayıflanacak!

Uluslararası gazeteci havalarında olan Amberin Zaman’ın iddialarına dayandığı belgeler böyle işte. Ne diyelim “büyük gazetecilik” başarısı!!!

İşte ODATV’nin de üzerine atladığı ve özellikle o bölümü haberleştirdiği o röportajdan bir kısım:

IŞİD militanlarının üzerinden Türkiye'ye ait belgeler çıktı

Suriye’nin Kuzeydoğusu’ndaki Kürt bölgesinden Demokratik Birlik Partisi'nin (PYD) lideri Salih Müslim, Türkiye'nin Irak-Şam İslam Devleti'ne göz yumduğunu söyledi. Müslim, saldırılar sonrasında öldürülen IŞİD militanlarının üzerinden de Türkiye'ye ait belgeler çıktığını iddia etti.

Al Monitor'dan Amberin Zaman'ın sorularını yanıtlayan Salih Müslim, Türkiye'nin yalnızca geçmişte değil, hala IŞİD'e destek verdiğini söyledi ve bunu bizzat IŞİD'e yakın medyanın dile getirdiğine işaret etti.

Müslim’e, diğer röportajlarındaki Türkiye’nin IŞİD’e destek "derin devlet" tarafından destek oluyor şeklindeki ifadelerinin hatırlatılması üzerine Müslim, "Bu doğru. Türk devleti IŞİD'e yardım ettiğini reddediyor. Ne olursa olsun, 'Bizim bilgimiz dışında'... Fakat IŞİD bunu yalanlıyor. Örneğin geçen hafta, 'İki militan Gaziantep-Karkamış sınır kapısı aracılığıyla bize katıldı' dediler. Yalan söylediklerini düşünmüyorum. Neden yalan söylesinler?" dedi.

IŞİD'in Musul'daki Türk konsolosluğunu işgal etmesi hakkında da konuşan PYD lideri, IŞİD'in bu hamleyi "rehinelerin güvenliğini sağlamak için" yapmış olabileceğini iddia ederken, diğer bir ihtimal olarak da IŞİD içindeki bazı unsurların, diğer unsurlara haber vermeden Türk konsolosluğuna girmiş olabileceğini ekledi. Müslim, IŞİD'in, Türkiye'nin kendilerine olan ılımlı bakışın değişmemesi için de böyle bir şantaja başvurmuş olabileceğine dikkat çekti.

Amberin Zaman'ın "Komplo teorilerini bir kenara itersek, tekrar soruyorum: Türkiye Cumhuriyeti devleti geçmişte veya bugün IŞİD’e askeri veya lojistik destekte bulundu mu?" sorusuna ise Salih Müslim şöyle yanıt verdi:

"Geçen yaz [Ceylanpınar’ın karşısında] Serekaniye’de çatışmalarında bu desteği açık açık gördük. Türkiye açık açık yardım ediyordu. Görgü tanıkları var. Türkmenler, El Nusra, Hür Suriye Ordusu birlikleri ve Ahrar-aş Şam da bunlarla birlikte bize karşı savaştılar. Ama IŞİD bunların hepsine bölgeden kovdular. Bu militanların Türkiye üzerinden geçtiğine dair bir örnek istediniz. Mayıs sonu IŞİD’in kontrolündeki Al Rawiya köyüne bizim güçlerin düzenledikleri baskın sırasında öldürdüğü IŞİD’lilerin üzerinde Türkçe belgeler vardı."

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum