1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bosna Şehidi İlhan Atlı Bursa'da Anıldı
Bosna Şehidi İlhan Atlı Bursada Anıldı

Bosna Şehidi İlhan Atlı Bursa'da Anıldı

Bursa Turan Köy'de Bosna Şehitleri'ni anma programı düzenlendi.

24 Nisan 2013 Çarşamba 22:47A+A-

Bursa’da Turan Köy Özgür-Der Girişimi’nin düzenlediği programda köy sakinleri tarafından Bosna şehidi İlhan Atlı ve tüm şehitler rahmetle anıldı. Bu sene ikincisi düzenlenen programda ayrıca Suriye’de,  Bosna’da yaşanan zulmün aynısını halkına uygulayan zalim Baas çetesi nefretle kınandı.

Kuran Tilaveti ve Meali başlayan program, Şehit İlhan Atlı’nın silah arkadaşı Salih İnal’ın misafirlere Bosna günlerindeki mücadele ve İlhan Atlı ile ilgili anıları aktarmasıyla devam etti.

Programın sunumunu yapan İbrahim Taşan, konuklarını takdim etmeden önce özetle şunları kaydetti:

“Bundan 20 yıl önce tüm Dünyanın gözleri önünde ve bu duruma çok az kişi dışında dur diyen olmamıştı. Bosna’da kardeşlerimize reva görülen bu caniliğin tek nedeni onların inançlarına uygun yaşamak istemeleriydi. Küfrün ve tuğyanın üretim yeri olan Avrupa’nın göbeğinde hakikatin ve adaletin sesini yükseltmek isteyenlere tahammül edilememiş ve amansız bir şekilde o ses boğulmak istenmişti. Yaşanan zulmü kelimelerle ifade edilebilecek bir yanı olmadığı hepinizin malumudur. Zira Srebrenitsa kâğıda yazıldığı gibi okunan bir yer olmaktan çıkmıştır. İnsan onurunun yok edildiği, sokaklarında zulüm karanlığının hâkim olduğu bir dönemde, Türkiye ve dünyadan yüzlerce mücahidin bu zulme dur demek için harekete geçti. İşte bundan 19 yıl önce bu köyden, Bu zulme dur demek için sizlerin içinden çıkıp Bosnalara kadar giden ve İslam’ın yaşanmasına engel olanlara karşı dur demeyi imanının bir gereği sayan İlhan Atlı bizim için en güzel örnektir. Bizler İlhan Atlı'nın şahitlik görevini şehadetle taçlandırdığına inanıyoruz ve inşallah Rabbimiz onun ecrini katında rızıklandırarak verecektir. Zira Allah Bakara 154. Ayette: "Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin. Hayır, onlar ölü değil diridirler, ama siz bunu hissedemezsiniz, sezemezsiniz." buyrulmaktadır.

Bosna’nın cesur komutanı ve büyük düşünürü Aliya İzzetbegoviç ’in de dediği gibi "İslam bizim için sadece bir din değil aynı zamanda bir hayat tarzıdır da." Hayatımızın her alanında kendimizi ona göre uyarlayacağımız bir nizam ve prensipler bütünüdür. Kur'an hayatımızın hiçbir alanında boşluk bırakmamıştır. Şehadet bu yolun en kıymetli durağıdır. Ancak o durağa erişmek için yapılacak en önemli iş Rabbimizin hayat rehberimiz Kur'an'da bize gösterdiği emir ve yasaklara uymaktan geçtiğini bilmek zorundayız. Her Şehadet hayatın içinde Müslümanca yapılmış bir müşahede ve amelin sonucudur. Rabbimizden hayatımızı O'nun razı olacağı ameller üzerine kurmayı ve bu yolun uğrunda cehdini esirgemeyen salih kullarından olmayı niyaz ediyoruz.”

Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay misafirlere  özetle şunları aktardı;

“Şehadet sadece ölmek değildir. Şahit olmak, vahye, yani Allah’ın rızasına uygun bir biçimde sonuca bağlanmaktır. Şahit olmak küfrün her türlüsüne karşı çıkmak demektir. Bu karşı çıkış aynı zamanda bir mücadele anlamına gelir. Mücadele ederken hayatınızı kaybederseniz işte o zaman şehit olursunuz.

Bugün Bosna’yı anlamak aynı zamanda Suriye‘yi anlamaktır. Bosna’daki şehitleri anmak aynı zaman da Suriye’de diktaya baş eğmeyen mücahit kardeşlerimizi anlamak demektir.”

Anma programı Köy sakinleri tarafından yapılan ikramlarla son erdi.

Haksöz-Haber

 

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(2).jpg

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(3).jpg

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(4).jpg

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(5).jpg

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(7).jpg

bursa_turankoy_bosna_sehitleri-(6).jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum