1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Boris Johnson’ın Derdi Ne Olabilir?
Boris Johnson’ın Derdi Ne Olabilir?

Boris Johnson’ın Derdi Ne Olabilir?

The Guardian gazetesi, peçe takan kadınlar hakkında küstah sözler sarf eden Boris Johnson’ın dikkatleri üzerine çekmeye çalıştığını kaydetti.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 16:44A+A-

İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Danimarka’da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağı hakkında kaleme aldığı köşe yazısında, peçe takan kadınları “posta kutusuna” ve “hayduta” benzetti.

Johnson, The Telegraph’ta yayımlanan yazısında peçe yasağına karşı çıkmakla beraber bu giysiyi “büsbütün maskaralık” olarak betimledi.

Euro Topics sitesinde yer alan habere göre The Guardian gazetesi, Johson’ın kullandığı İslam düşmanı ifadelerle İngiltereli muhafazakârların siyasi tabanından puan toplama derdinde olduğunu söylüyor:

“Boris Johnson, peçe tartışmasıyla herhangi bir şekilde ilgili değil. Onun için önemli olan sadece kendi durumu. Açıklamalarının olası sonuçları üzerine kafa yorduysa -pek ihtimal dahilinde değil ama- burada da önemsediği dikkatleri üzerine çekmekti herhalde. Johnson ilgi görmek istiyor. Muhafazakâr Parti’nin tabanına hitap etmek, onlar adına konuşmak istiyor çünkü siyasetin zirvesine çıkmak için onlara ihtiyacı var. Muhafazakârların Pakistan asıllı Lordlar Kamarası milletvekili Sayeeda Hussain Warsi, Johnson’ın ifadelerini ‘üstü kapalı İslam düşmanlığı’ olarak nitelendirerek onu bu durumla yüzleştirmekte kesinlikle haklıydı.”

HABERE YORUM KAT

1 Yorum