1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Boris Johnson Küstahlığı: Peçe Takanlar Posta Kutusuna Benziyor
Boris Johnson Küstahlığı: Peçe Takanlar Posta Kutusuna Benziyor

Boris Johnson Küstahlığı: Peçe Takanlar Posta Kutusuna Benziyor

Danimarka’da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağına değindiği yazısında Johnson, peçe takan kadınların posta kutusuna benzediğini söyledi.

08 Ağustos 2018 Çarşamba 08:47A+A-

BBC Türkçe’de yer alan habere göre İngiltere’nin eski Dışişleri Bakanı Boris Johnson, peçe takan kadınları “posta kutusu” ve “banka soyguncularına” benzetti.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Alastair Burt, Johnson’ın Daily Telegraph gazetesindeki makalesinde dile getirdiği bu görüşlerin “belli ölçüde incitici” olduğunu söyledi.

İngiltere Müslüman Konseyi Johnson’ı “aşırı sağcıların ekmeğine yağ sürmekle” suçlarken, ana muhalefetteki bazı İşçi Partisi milletvekilleri eski Bakan’dan özür dilemesini istedi.

Başbakan Theresa May de özür çağrılarına katılarak, bu yorumların “açıkça incinmeye yol açtığını” ifade etti.

Lordlar Kamarası’nın muhafazakâr üyelerinden Mohamed Iltaf Sheikh, Johnson’ın iktidardaki Muhafazakâr Parti’nin lideri olabilmek için “Müslümanları sıçrama taşı olarak kullandığını” söyledi.

Johnson, Danimarka’da bu ay yürürlüğe giren peçe yasağına değindiği makalesinde “peçenin yasaklanmasına” karşı olduğunu, ancak “peçe takan kadınların kesinlikle çok gülünç göründüğünü” öne sürmüş ve “Posta kutusuna benziyorlar.” demişti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum