1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Bölücülük ithamında kapsam genişletildi: Kebapçılar da işsizlik sorununun sebepleri arasında yer alıyor!
Bölücülük ithamında kapsam genişletildi: Kebapçılar da işsizlik sorununun sebepleri arasında yer alıyor!

Bölücülük ithamında kapsam genişletildi: Kebapçılar da işsizlik sorununun sebepleri arasında yer alıyor!

Halkın Pazar ve marketin yanı sıra vergi ve faturalarda da ensesinde hissettiği pahalılığın faturasını Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zincir marketlere kesmesinin ardından bu kez de MHP lideri Bahçeli’den garip bir çıkış geldi.

05 Ekim 2021 Salı 14:14A+A-

2,5 aylık aranın ardından yeni yasama yılının ilk grup toplantısını gerçekleştiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'Kürt sorunu' tartışmaları, Türkiye-ABD ilişkileri, S-400 gerilimi, İdlib'de artan saldırılar, erken seçim iddiaları ve 'fahiş fiyatlar'a ilişkin mesajlar verdi.

Mevcut ekonomik darboğazı, hayat pahalılığını, enflasyonu salt “fahiş fiyatlar”a indirgeyen ve bunun da faturasını zincir marketlere kesen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışı hala akıllardayken MHP lideri Bahçeli’nin konuya getirdiği “bölücü kebapçılar” açılımı siyasetin halkın temel sorunları ve gündemleri karşısında savrulduğu garabeti bir kez daha ortaya koydu.

Artan hayat pahalığı ve işsizliğe ilişkin "Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’nin konuyla alakalı ifadeleri şöyle:

“Yumurta, et, süt, peynir fiyatlarının artışından; çarşı, pazar, marketlerdeki vicdani olmayan zamlı ürün satışlarından samimi olarak sızlananlara, şikâyet edenlere hak veriyor, bu kardeşlerime bir şey demiyorum. Fırsatçıların üzerine gidiliyor, simsarların peşine düşülüyor, vatandaşımızın kesesine göz diken yağmacılardan da hesap soruluyor.

Fakat vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır. Bir eli yağda, diğeri balda, yediği önünde, yemediği ardında, bir giydiğine bir daha dönüp bakmayan, ama sırayı siyaset alınca sahte vicdan ve merhamet edebiyatı yapan bir avuç kaymak tabakadan, imtiyazlı azınlıktan, merdane gibi dönen devrimci bozuntularından öğreneceğimiz de hiçbir şey yoktur.”

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum