1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. BJP sözcüsünün Hz. Muhammed'e dönük çirkin söylemleri protesto ediliyor
BJP sözcüsünün Hz. Muhammed'e dönük çirkin söylemleri protesto ediliyor

BJP sözcüsünün Hz. Muhammed'e dönük çirkin söylemleri protesto ediliyor

“Allah'ın resulü kırmızı çizgimizdir” hashtagi ile Twitter’da yazılan içeriklere çirkin ifadeler ile dahil olan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin yakın politika arkadaşı da olan BJP sözcüsü Müslümanlar tarafından protesto ediliyor.

05 Haziran 2022 Pazar 17:45A+A-

HAKSÖZ HABER

Hz. Muhammed’e yönelik çirkin ifadelerde bulunan Hindistan Başbakanı Narendra Modi’nin BJP partisinin sözcüsü Naveen Kumar Jindal, Müslümanlar tarafından protesto ediliyor.

Hindistan Halk Partisi (BJP) sözcüsü Jindal’ın, İslam düşmanlığında bulunduğu ve Hindistan’da son zamanlarda yeniden artan İslam karşıtlığını kışkırtmaya çalıştığı ifade edildi. [Allah’ın resulü olmadan olmaz ey Modi] #إلا_رسول_الله_يا_مودي  hastaghi ile Modi ve Hindu milliyetçilerinin İslam düşmanı söylemlerine tepki gösteren Müslümanlar, Hz. Muhammed’in evlilikleri üzerinden Hz. Muhammed’in hedef alınmasının İslamofobi olduğunu belirtiyor.

Sosyal medya hesabı Twitter üzerinden Hz. Muhammed’e yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan Hindistan'daki iktidar partisi Baharatiya Janata Partisi’nin (Hindistan Halk Partisi) İslam düşmanı sözcüsü Naveen Kumar Jindal’ın görevden alınması talep edilirken, birçok Müslüman ülkede Modi ve BJP sözcüsü protesto edildi.  

 

hindistan-hzmuhammed.jpg

 

Kumar Jindal, Allah’ın resulü Hz. Muhammed’e yönelik çirkin ifadelerde bulunurken, Uluslararası İslam Peygamberini Destekleme komitesi sosyal medya üzerinden Müslümanların bu konuda hassas olmaları gerektiğini ifade etti.

Müslümanları #إلا_رسول_الله_يا_مودي hasthagi ile hedef alan BJP sözcüsünün başörtüsü yasağı tartışmaları ile artan gerginlik sonrası Hindistan’daki Müslümanlara karşı daha sert olunması gerektiğini ifade ettiği, BJP’nin son dönemlerde Müslümanlara karşı halkı galeyana getirdiği ve protestolar sırasında hiçbir önlem almadığı belirtiliyor.

 

kuveyt-hindistan-tepki.jpg

Kuveyt'te, Hindistan Başbakanı ve BJP lideri Narendra Modi protesto edildi

BJP'nin yaptığı açıklamaya göre, Hz. Muhammed'e dönük çirkin konuşmalarından dolayı Nupur Sharma ve Hz. Muhammed'e dönük hakaret içerikli sosyal medya paylaşımları nedeniyle Naveen Kumar Jindal görevlerinden uzaklaştırıldı. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum