1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. “Bizi görüp de bir şey yapmayan Müslümanları Allah’a şikayet ediyorum!”
“Bizi görüp de bir şey yapmayan Müslümanları Allah’a şikayet ediyorum!”

“Bizi görüp de bir şey yapmayan Müslümanları Allah’a şikayet ediyorum!”

Suriye’de kış şartları kardeşlerimizi çok zorluyor!

24 Ocak 2022 Pazartesi 15:29A+A-

HAKSÖZ HABER

Kış soğuğunda evlatlarını donmaktan korumak için bulduğu her şeyi ateşe veren ebeveynler, yakacak hiçbir şey kalmadığında ellerini açıp Allah’a yakarmaktan başka ne yapabilirler!

Günlerdir boğazından sıcak lokma geçmemiş çocuklar kış şartlarının da yoğunlaşması sebebiyle ne yapacaklarını bilemez halde Allah’a el açıp yalvarıyorlar...

2022 kışı oldukça sert geçiyor. Türkiye’de hava ulaşımı durma noktasına geldi. Birçok ilde köylere ulaşılamıyor. Bunun yanında şartları Türkiye ile kıyaslanamayacak kadar zor olan Suriye kırsalında ise durum gittikçe kötüleşiyor.

Çadır kentte yaşayan daha doğrusu yaşamaya çalışan bir kadın “Ne yapalım?” diyor “hiçbir çaremiz yok!” Ardından ise kendilerini bu halde görmelerine rağmen hiçbir şey yapmayan Müslümanları Allah’a havale ettiğini söyleyen kadıncağız hepimizin üzerine büyük bir sorumluluk teslim ediyor.

Çevredeki çocukları göstererek “Bunların hepsi Allah’ı birleyen Müslüman çocuklarıdır” şeklinde sitemini dile getiriyor. Kardeşlerimiz nerede demek istiyor kısaca!

Ne diyeyim? Yorgunum. Gönlüm de yorgun!” Bir Müslümanın gönlünün yorgun olması diğer Müslümanlara büyük bir vebaldir. Bizi bir araya getiren şey gönül birlikteliğidir. Kardeşimizin gönlünün yorgunluğunu gidermek de bizim sorumluluğumuzdur.

Aç olmak, soğuk… Bunlar bile gönül yorgunluğu ile kıyaslanamayacak problemlerdir! Allah Resulü (sav): ”Birbirinizi sevmedikçe iman edemezsiniz, iman etmedikçe de cennete giremezsiniz.” buyuruyor. Kardeşliği, yarenliği Müslümanların muhabbetine bağlıyor. Bu muhabbet olmadan cennete girmenin imkansızlığını vurguluyor!

Kardeşlerimizin gönül yorgunluğunu sonlandıralım! Onların derdiyle dertlenen Müslümanlar olduğunu gösterelim!

Hesap Bilgileri

IBAN: TR34 0001 0006 8678 8607 9750 17
Hesap No: 686-78860797-5017
Fetih İnsani Yardım Derneği - Ziraat Bankası Bursa Garajlar Şubesi
Telefon: 0 552 221 1071 

Not: Açıklama kısmına hangi ülkeye yardım yapıldığının belirtilmesi gerekiyor.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum