1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4.  “Biyolojik cinsiyet” ifadesini yasaklayan profesör kınama cezası aldı!
 “Biyolojik cinsiyet” ifadesini yasaklayan profesör kınama cezası aldı!

 “Biyolojik cinsiyet” ifadesini yasaklayan profesör kınama cezası aldı!

ABD Ohio’daki Cincinnati Üniversitesi'nde bir öğrenci biyolojik cinsiyete atıf yaptığı için derste azarlandı.

07 Temmuz 2023 Cuma 18:30A+A-

HAKSÖZ HABER

“Toplumsal cinsiyet” adı altında başlatılan tartışmalar öyle bir raddeye geldi ki akademide size verilen kalıpların dışında bir ifade kullanırsanız müthiş bir baskı ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Daha önce İngiltere’de yaşanan örneklerin ardından ABD’de “biyolojik cinsiyet” ifadesini kullanan öğrenciye geçersiz not verildi!

Bu da yetmezmiş gibi dersin hocası tarafından azarlanan öğrenci sınıf içerisinde hakarete maruz kaldı. Ancak yaşananlar bununla sınırlı değil… Mağdur öğrenci Olivia Krolczyk'e Mayıs ayındaki bir final projesinde “Popüler Kültürde Cinsiyet” dersinde 20 üzerinden sıfır veren yardımcı profesör Melanie Nipper’in bu tutumu Cincinnati Üniversitesi tarafından cezalandırıldı.

Nipper’in ifade özgürlüğüne saygılı olması gerektiği hatırlatılırken verilen kınama cezasının eğer ki uyarılar ihmal edilirse uzaklaştırılmaya dönüştürüleceği ifade edildi. “Biyolojik cinsiyet” ve “biyolojik kadın” kavramlarını kullanan öğrencisini “ayrımcılıkla” suçlayan Nipper, öğrenciye “trans bireyleri” baskıcı olarak çerçevelediğine inandığı için projesinin "uygunsuz" olduğunu bildirdiğini belirterek eylemlerini savundu.

Sporda kadın haklarına odaklanan makale “cinsi sapkınların” yarışmalarda kadın sporculara karşı edindiği üstünlüğü sorguluyor. Bilindiği üzere bazı spor federasyonları “transların” kadın kategorisinde yarışmasını yasaklamıştı. Kadın sporcuların da şikayet ettiği bu durum hakkında çalışma yapan öğrenci “biyolojik cinsiyet” ve “biyolojik kadın” ifadelerini kullanmadan projesini tamamlamasının mümkün olmadığını ifade etti.

Nipper verilen kınama cezasına itiraz ederken okul yönetimi sorgulamayı genişleterek devam edeceğini ilan etti. Sapkınlığın açıktan savunulduğu bir vasatta en ufak bir itiraza dahi müsaade edilmiyor. Baskıcı bir ortam oluşturan sapkınlık destekçileri bir yandan ise özgürlüğü savunduklarını ileri sürüyorlar. Cincinnati Üniversitesi’nin tutumu bu bağlamda oldukça önemli bir yerde duruyor…

Kaynak: Christian Post

HABERE YORUM KAT

2 Yorum