1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bitlis’te Mısırlı Müslümanlara Destek Eylemi
Bitlis’te Mısırlı Müslümanlara Destek Eylemi

Bitlis’te Mısırlı Müslümanlara Destek Eylemi

Bitlis'te çeşitli kurum ve kuruluşların düzenlediği ortak eylemde Mısır darbecileri lanetlendi.

10 Mayıs 2014 Cumartesi 10:00A+A-

Bitlis il ve ilçelerinde faaliyet gösteren çeşitli kurum ve kuruluşların bir araya gererek kurduğu ’’Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu ‘’ (BİKAP) Bitlis Ulu Cami önünde Cuma namazı çıkışında darbenin karşısında direnen onurlu Mısır halkına destek olmak için bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına çok sayıda Müslüman destek verdi. Basın açıklamasını platform adına Mehmet Yılmaz Aslan okudu.

dscf6416.jpg

dscf6417.jpg

dscf6420.jpg

dscf6425.jpg

dscf6437.jpg

Basın açıklamasının tam metni:

Bismillâhirrahmânirrahîm

Değerli basın mensupları ve kardeşler,

Geçtiğimiz günlerde Bitlis ve İlçelerinde faaliyetlerini sürdürmekte olan sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle, Türkiye ve dünyada yaşanan insan hakları ihlallerine ve özellikle Müslümanların hak ve inançları konusunda yapılan baskılara karşı mücadele etme anlayışından hareketle İslam aleminin içinde bulunduğu dehşetli durumu İlimizde yeniden gündeme taşımak, gündemde tutmak ve yaşanan vahşetlere İlimizden de bir dur demek ayrıca ümmetin sorunlarına çözüm aramak, yeryüzündeki İslami hareketlerle aynı ortak değerlere sahip olmanın önemini ortaya koymak bunu geliştirmeye katkı sunmak, bu sorunlar nedeniyle kamuoyu oluşturmak ve sözkonusu sorunlara çözüm üretebilmek amacıyla Bitlis Kardeşlik ve Adalet Platformu (BİKAP) kurulmuş bulunmaktadır.

Rabbimiz, Fussilet süresi 33. Ayetinde “Allah'a çağıran, salih amelde bulunan ve: 'Gerçekten ben müslümanlardanım' diyenden daha güzel sözlü kimdir?” buyurmaktadır. Bu sorumlulukla güzel söz söylemeyi, zalimin karşısında mazlumun yanında olmayı ilke edinen BİKAP, yaşadığımız bölgeden başlayarak, cetvelle çizilmiş sınırlara bakmadan, ümmet coğrafyasında ve dünyada meydana gelen haksızlık ve insan hakları ihlallerine karşı Kur’an ve sahih sünnet anlayışının gerektirdiği bir şekilde tavır almayı amaçlamaktadır. Biz de BİKAP olarak bugün burada Bitlis halkıyla beraber ümmetin derdiyle dertlendiğimizi kamuoyuyla paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız.

Değerli basın mensupları ve kıymetli kardeşler, Mısır’da darbe mahkemesi 3 Temmuz askeri darbesinin ardından sözde iki hukuki (!) karara daha imza attı. Minya Ceza Mahkemesi, 529 darbe karşıtı eylemciden 37'sinin idamını nihai olarak onaylarken 492 sanığın çoğunun da cezalarını müebbet hapse çevirdi. Ayrıca aynı mahkeme aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de bulunduğu darbe karşıtı 683 kişi hakkında da yeni idam kararları verdi. Son idam kararlarında adı geçen daha önce oğlu şehid edilen, evi yakılan, işkence gören İhvan lideri Muhammed Bedii’nin kararı “asla yolumuzdan dönmeyeceğiz” sözleriyle karşılaması Mısır Direniş hareketinin tüm Ümmetin iftihar edeceği ilkeli bir duruşa sahip bulunduğunu ortaya koymaktadır.

Mısırlı kardeşlerimiz hiçbir şiddet eylemine bulaşmamalarına rağmen katliamlara muhatap oldular. Keskin nişancılarla hedef gözetilerek çocukları katledildi. Binlerce Müslümanı katlettiler, yüzlercesine idam kararı aldırıyorlar. Bu pervasız zulümlere rağmen kardeşlerimiz yılmadılar. Çocukları kurşunlara hedef olan ve kendileri için idam kararı alınan bir davanın liderlerinin metanetli ve cesaretli duruşu Mısır halkına güç veriyor. Cuntanın öldürme ve idam kararlarına rağmen halk yılmıyor ve sokakları terk etmiyor ve etmeyecekler. Bizler onlara bu zulümleri reva görenlere sesleniyor ve diyoruz ki; Her gelecek yakındır. Bir gün sizin de sonunuz gelecek halklarınız uyanacak arkanızdan rahmet yerine lanet okuyacaklar. Ey zalimler; Biliniz ki yaptıklarınız yanınıza kar kalmayacak. Er geç bu zulümlerinizin hesabını vereceksiniz. İmzaladığınız idam fermanları vicdanlarınızın idam fermanı olacağı gibi ahirette de idamınızın fermanı olacaktır. Çocukların, masumların üstüne yağdırdığınız varil bombaları, keskin nişancı ateşleri, vicdanlarınızda patlamakla kalmayacak ruzi mahşerde sizi şeytanlarla, ebucehillerle, deccallarla arkadaş yapacaktır. Çünkü herkes o gün sevdiğiyle, izlediğiyle, desteklediği ile beraber olacaktır. Bu vesileyle İhvan’a karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, bir komediden farksız olan idam kararlarını, cuntanın baskı ve despotizmini şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Cinayet şebekesi cuntacıların işlediği katliamlarda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetlerinin dergahı İlahide kabul edilmesini yüceler yücesi Rabbimizden bir kez daha diliyoruz. Duruşma salonlarında bembeyaz kefenleriyle darbe karanlığına başkaldıran, şehadeti esarete tercih eden ve asla zillete boyun eğmeyeceklerini haykıran kardeşlerimizi selamlıyoruz. Kardeşlerimizin bu onurlu direnişi sayesinde zalimlerin insaf sahibi herkesin vicdanında ve dünyanın huzurunda yargılanacağına inanıyoruz. Mısırlı Müslüman kardeşlerimizin mücadelesi ile dayanışma içinde olduğumuzu, zalimlere karşı bugüne kadar ortaya koydukları direnişleri ile iftihar ettiğimizi duyuruyor, Rabbimizden kardeşlerimize sabır ve güç vermesini, ayaklarını sabit kılmasını diliyoruz.

Değerli basın mensupları ve kıymetli kardeşler, Ümmetin yaşadığı en büyük acı ve zulümlerden biri de bildiğiniz gibi Suriye’de yaşanmaya devam ediyor. Zalim Esed rejimi, başlangıçta sivil ve barışçıl gösterilerle başlayan Suriye halkının haklı direnişini bitirmek için kendisine itaat etmeyen Suriye halkına karşı başlattığı savaşta dünyanın suskunluğundan cesaret alarak Suriye halkını katletmeye devam ediyor. Rabbimiz, Şuara suresinde “Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir.” diye buyurarak mustazafları müjdelemekte, zalimlerin inatlarını ve büyüklük taslayışlarını, Allah'ın cezasına ilişkin sözüne aldırmayışlarını, azabın hemen gelmesini ister gibi şımarıp azgınlaşan başta Esad olmak üzere tüm dünya müstekbirlerini bekleyen acı sonu vaad etmektedir. Biliyoruz ki, Allah mühlet verir ama asla ihmal etmez.

Bizler BİKAP bileşenleri olarak mezhebi, görüşü, cemaati, ne olursa olsun İslam alemine sesleniyoruz ki ‘’neye layıksanız öyle yönetilirsiniz’’ ve ‘ Müslümanlar Kardeştir’ diyen bir dinin mensupları olarak başka yerlerde kardeşler arayanlar ancak bela bulabilirler. sineğin ısırmasından kaçıp yılanın sokmasına razı olmamak gerektir. Buradan ABD, Rusya, Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletlere seslenerek diyoruz ki; Sizler ikiyüzlü aşağılık siyasetinizi sürdürmeye, açıktan veya el altından zalim Esed’e ve Sisi’ye desteklerinizi vermeye devam ediniz. Müslümanlar yaptıklarınızı asla unutmayacaktır. Mısır'dan, Suriye'ye, Filistin'den, Bangladeş’e, Arakan'dan, Doğu Türkistan'a direnen tüm ümmet coğrafyalarına selam ediyoruz. Zulme ve zillete boyun eğmeyenlere ve şehitlere bin selam olsun! Zalimler için yaşasın cehennem.

BİKAP BİLEŞENLERİ

PLATFORMUN KURUCU ÜYELERİ

Platform aşağıda isimleri yazılı Sivil Toplum Kuruluşları tarafından oluşturulmuştur:

1. Memur-Sen-Bitlis

2. Özgür Eğitim-Sen

3. Anadolu Gençlik Derneği-Bitlis

4. Özgür-Der-Tatvan

5. Tatvan İnsani Haklar Eğitim ve Yardım Derneği (İnsan-Der)

6. Tek-Der-Tatvan

7. Furkan-Der-Tatvan

8. Ensar Vakfı-Bitlis

9. Akabe-Der-Norşin

10. Şuurlu Öğretmenler Derneği

11. Hür Akademya Derneği-Bitlis

HABERE YORUM KAT

2 Yorum