1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Birgün ve İlgezdi’nin “Diriliş Neslinin Amentüsü” Hazımsızlığı!
Birgün ve İlgezdi’nin “Diriliş Neslinin Amentüsü” Hazımsızlığı!

Birgün ve İlgezdi’nin “Diriliş Neslinin Amentüsü” Hazımsızlığı!

Birgün Gazetesi’nin yaptığı haberle başlayan İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün “Diriliş Neslinin Amentüsü” kitabını satın alıp dağıtmasından duyulan rahatsızlık CHP milletvekili Gamze İlgezdi’yle Meclis’e taşındı!

11 Mayıs 2020 Pazartesi 09:56A+A-

HAKSÖZ-HABER

Birgün Gazetesi’nden İsmail Arı’nın yaptığı habere göre İstanbul Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Sezai Karakoç’un aralarında “Diriliş Neslinin Amentüsü” kitabının da bulunduğu 3 ayrı eserini toplamda 12 bin adet alıp dağıttı. “Diriliş Neslinin Amentüsü” kitabında Sezai Karakoç’un Kur’an’daki "ashab-ı yemin" ve "ashab-ı şimal" kavramları bağlamında serdettiği “Gerçek sağ, Kur’an’da tanımlanmıştır. Kur’an'da sağcılar, Allah topluluğu, solcular da şeytan topluluğu olarak; sağcıların topluluğu uğurlu topluluk, solcu topluluk da uğursuz topluluk' olarak vasıflandırılmıştır” ifadelerini mazeret gösteren Birgün gazetesi “Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nden skandal kitap dağıtımı”  diye tepki gösterdi.

Birgün Gazetesi’nin de içinde yer aldığı marjinal sol-sosyalist grupların meclisteki temsilcisi konumunda olan Gamze Akkuş İlgezdi de hemen vakit kaybetmeden Gençlik ve Spor Bakanı’na seslenerek bu konuyu Meclis gündemine taşıdı.

İlgezdi yaptığı açıklamada “Madem Sezai Karakoç imzalı ‘Diriliş Neslinin Amentüsü’ kitabını alıp dağıtıyorsunuz, Uğur Mumcu'nun ‘Rabıta’ kitabından da 4 bin adet alarak yurtlara dağıtın.” diyerek akla ziyan bir öneride bulundu.

Kitabı seçenler hakkında soruşturma açılmasını da talep eden CHP Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi “CHP düşünceye ve kitaba karşı değildir, hiçbir zaman da olmamıştır” ifadelerini de sözlerine eklemiş. Elhak doğru! Tek parti döneminde başta Kur’an-ı Kerim olmak üzere hiçbir dini neşriyata izin vermeyen, kitap yazdığı için İskilipli Atıf Hoca’yı asan CHP hiçbir zaman düşünceye ve kitaba karşı olmamıştır!

Yakın zamanda CHP Çanakkale İl Örgütü,  düzenlenen bir okuma etkinliğinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Cahit Zarifoğlu’nun “Bir Değirmendir Bu Dünya” kitabını tavsiye listesine almasını gündeme taşımış, CHP’nin kopardığı yaygara üzerine Milli Eğitim Zarifoğlu’nun kitabını listeden çıkarmıştı.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum