1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir ressam, anketör ve gazeteci Rus işgalini analiz ederse!
Bir ressam, anketör ve gazeteci Rus işgalini analiz ederse!

Bir ressam, anketör ve gazeteci Rus işgalini analiz ederse!

Aynı isimleri farklı kanallarda gören kamuoyu, televizyon ekranlarında kendilerini kalıcı gören "uzmanlar"dan sıkıldı. Geniş tarih, siyaset, dış politika, sağlık, sosyoloji bilgileri ile toplumu aydınlatanlar sosyal medyada alaya alınarak eleştiriliyor.

22 Şubat 2022 Salı 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'ya bağlı Donetsk ve Lugask’ı bağımsız devletler olarak tanımasının ardından tüm dünyada yeni tartışmalar başladı. Yeni bir tartışma demek işinin ehli, farklı isimlerin sahnelerde yerini alması demek. En azından Türkiye hariç birçok yerde öyle! 

Putin'in Ukrayna’yı parçalayan ve kendilerine ait olduğunu iddia eden konuşmasını CNN Türk’te işinin ehli, Türkiye'nin en iyi dış politika uzmanları olan her şeyologlar yorumladı. Tarih, siyaset, dış politika, sağlık, sosyoloji bilgileri ile toplumu aydınlatan isimlerin okumaya, incelemeye ekranlara çıkmaktan dolayı ne zaman fırsat bulduğu, araştırmalardan hangi ara verileri paylaşmaya geçtikleri merak ediliyor!

CNN Türk'te bir araya gelen büyük dış politika üstadları; gazeteciler Ahmet Hakan ve Turgay Güler, ressam Bedri Baykam ile anketör Hakan Bayrakçı gibi isimlerin değerlendirmeleri komedi unsuru olarak itibar gördü.

Ahmet Hakan moderatörlüğünde "Tarafsız Bölge" adlı program ve benzerlerinin uzun bir süredir aynı isimleri farklı konularda dahi davet etmesi tepki çekiyor. Sosyolojik vakalardan ekonomiye, siyasetten dış politikaya, sağlıktan uzay bilimlerine kadar her alanda uzman olan Türkiye'nin "nadide" şahsiyetleri, televizyon ekranlarında zaman zaman komedi programında konuşur gibi aktarımda bulunuyor, kimi zaman halka akıl satıyor, bazen de bambaşka bir dünyanın portresini çıkararak alay konusu oluyor. Ama asla "Televizyon ekranlarında artık benim ne işim var?" diye kendilerine sormuyor...

Uluslararası ilişkiler ve güvenlik politikaları uzmanları muhterem Turgay, Bedri ve Hakan beyler Harita filan açıp küresel stratejiyi çözümlüyor, alay konusu olduklarını görüyor ve biliyor ancak, "İşimiz bu!" diyerek kaldıkları yerden devam ediyorlarken, Türkiye izler kitlesinin bu isimlere tahammülü kalmadığı görüldü.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum