1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Bir Mülteci Daha Kendini Yaktı!
Bir Mülteci Daha Kendini Yaktı!

Bir Mülteci Daha Kendini Yaktı!

Avutralya'nın ülkeye kabûl etmeyip, Nauru adasına gönderdiği Somalili bir kadın kendisini ateşe verdi. Mülteci kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu.

03 Mayıs 2016 Salı 08:42A+A-

Nauru adasındaki mülteci kampında bir hafta içinde ikinci kez bir mülteci Avustralya'nın mülteci politikalarını protesto etmek için kendisini ateşe verdi.

21 yaşındaki Hodan adlı kadının vücudunda ağır yanıklar oluştu. Nauru'daki acil yardım ekipleri tarafından müdahale edilen Somalili kadının durumu ağır.

Geçen hafta çarşamba günü de İranlı bir mülteci Avustralya'nın sıkı iltica politikasını protesto etmek için kensini ateşe vermişti.

Avustralya ağır yaralanan Masoumouli adlı İranlı mülteciyi, bu hâliyle bile kabûl etmezken, Mülteciler İçin Doktorlar adlı örgütün çabaları da yeterli olmamış, İranlı mülteci Brisbane'de hayatını kaybetmişti.

Avstralya hükûmeti mültecileri kabûl etmiyor.

“Tekneleri durdur” olarak bilinen bu mülteci siyaseti nedeniyle ülkeye ulaşmak isteyen mülteciler Papua Yeni Gine, Nauru ve Manus Adaları'ndaki kamplara gönderiliyor.

Kamplardaki insanî durum ise insan hakları örgütleri tarafından sert ifadelerle eleştirilirken, mülteciler bu şartları protesto için eylem yapıyor.

avustralya_2.jpg

Kaynak: AFP

HABERE YORUM KAT