1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bir İntihar Vakası Daha!
Bir İntihar Vakası Daha!

Bir İntihar Vakası Daha!

Denizli’de KHK’yla öğretmenlikten atılan ve eşi örgüt üyeliği suçlamasıyla tutuklanan kadın öğretmen intihar etti.

19 Haziran 2019 Çarşamba 13:55A+A-

KHK’lı öğretmen Canan Deniz’in, cezaevinde tutuklu öğretmen eşini ziyaretten dönüşte kendisini odasına kapatıp intihar ettiği öğrenildi. Bugün toprağa verilen ve geride 2 çocuk bırakan öğretmen Canan Deniz’in cenazesine tutuklu eşi cezaevinden asker eşliğinde getirildi.

Olay dün sabah saatlerinde Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Gümüşler Mahallesi’nde meydana geldi. Evli ve 2 çocuk annesi olup bir müddet önce KHK’yla mesleğinden ihraç edilen Canan öğretmen evinin mutfağında kendini iple tavana asarak intihar etti.

Canan Deniz, Gülen grubuna bağlı bir okulda 15 yıllık sınıf öğretmeniydi. OHAL döneminde çıkan KHK’larla çalıştığı kurum kapatılınca işsiz kaldı. KHK’yla öğretmenlik mesleğinden atıldı.  Kendisi gibi öğretmenlik yapan eşi Yılmaz Deniz 2018 yılı Haziran ayında tutuklandı ve yargılama neticesinde 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Ergenlik çağındaki oğlu ve kızıyla yalnız kalan Canan Deniz’in bu süreçte vücudunda geçmeyen ağrılardan muzdarip olduğu ve ağır depresyon ilaçları kullanmaya başladığı;  yaşadığı psikolojik sorunlar nedeniyle birkaç kez hastaneye yattığı öğrenildi.

Oğlu geçtiğimiz hafta sonu üniversiteye giriş sınavına girerken, lise birinci sınıfta okuyan bir de kızı bulunan ve yaşananlar nedeniyle iki çocuğunun da psikolojik olarak sıkıntılı günler geçirdiği ifade edilen Canan Deniz’in 17 Haziran Pazartesi günü tutuklu eşi Yılmaz Deniz’i çocuklarıyla birlikte Denizli Cezaevinde ziyaret edip evine döndükten sonra intihar ettiği öğrenildi.

 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum