1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir gücü kötüye kullanma örneği daha!
Bir gücü kötüye kullanma örneği daha!

Bir gücü kötüye kullanma örneği daha!

Kendisini tatil gününde WhatsApp üzerinden uyaran hakime, "Beni uyaracaksanız mesai saatlerinde uyarın" yanıtını veren katip, 6 aylığına başka bir adliyeye sürgün edildi.

03 Haziran 2021 Perşembe 17:20A+A-

HAKSÖZ HABER

Hakim ve savcıların ve de kolluk kuvveti olan polisler ile bekçilerin görevi kötüye kullandıklarına dair son birkaç yıldır artış olduğu görülüyor.

Sokak ortasında bekçilerin şiddet uyguladıkları, polislerin vatandaşlara güç kullandıkları ve savcı ile hakimlerin güçlerini astlarına karşı kötü bir şekilde kullandığı haberleri sık karşılaşılan olaylardan olmaya başladı.

Son yaşanan olay ise hakim ve savcıların görevi nasıl kötüye kullanabildikleri açısından pes dedirtti.

Ensonhaber.com sitesinin haberine göre; İzmir Adliyesi'nde görevli bir hakim, gerekçeli kararlarda yapılan usul eksikliği nedeniyle WhatsApp'tan gönderdiği mesajla zabıt katibini uyardı.

Tatil gününde uyarı alan zabıt katibi hakime, "Çocuğumu covid testine getirdim, siz tatilde bile beni tekit ediyorsunuz. Neden bunu yapıyorsunuz anlamıyorum" mesajıyla yanıt verdi.

Yanıttan rahatsız olan hakim de katibe "Çocuğunuzun hasta olduğunu bilemem, sizi tekit etmiyorum, yaptığımız hataları tekrar yapmayalım diye yazıyorum. Benimle bu üslupla konuşmayın, amiriniz olarak sizi uyarıyorum." Diye cevap yazdı.

Katibin bu mesaja, "O zaman şöyle yapalım hakime hanım, beni uyaracaksınız mesai saatlerinde uyarın olur mu?" cevabı ise hakimi kızdırdı.

Yaşananlar üzerine kendisine saygısızlık yapıldığını iddia eden hakim, katip hakkında tutanak tuttu.

Komisyon Başkanlığı'na gönderilen tutanakla katibin, 6 aylığına "harcırahsız ve yolluksuz" şekilde Karaburun Adliyesi'nde görevlendirilmesine karar verildi.

Katibin yaşanan olay sonrasında sürülmesi, sosyal medyada mesai dışında da mesaiye tabi tutulan memurlar ve çalışanların hakları, üstleri tarafından hiçe sayılıyor denerek eleştirildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum