1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl'de Çocuk Kulübü Programı Düzenlendi
Bingölde Çocuk Kulübü Programı Düzenlendi

Bingöl'de Çocuk Kulübü Programı Düzenlendi

Bingöl'deki Bilgi ve Düşünce Derneği'ne bağlı Çocuk Kulübü yıl sonu etkinliği yaptı.

04 Haziran 2012 Pazartesi 16:59A+A-

Çocuk Kulübümüzün yıl sonu programı Bingöl Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı.

İlkokul 3, 4 ve 5. sınıflardan oluşan Çocuk Kulübü bu yıl kırktan fazla öğrenci ile faaliyetlerini sürdürdü. Siyer, ahlak, Kur’an ve peygamberler tarihi derslerinden oluşan eğitim programlarının yanı sıra, geziler, oyunlar, sinema günleri, resim ve müzik çalışmalarıyla bir yıllarını dolduran çocuklarımız, yıl içinde biriktirdiklerini aileleri ve dernek camiasıyla paylaştılar.

Aslı Gargılı’nın sunuculuğunu yaptığı program, çocukların Kur’an’ı Kerim ve mealinin okunmasıyla başladı. Arkasından dernek başkanı Mustafa Yılmaz açılış ve kısa gündem konuşması yaptı. Yılmaz konuşmasında “yakıtı insanlar ve taşlar olan cehennem ateşinden kendimizi ve ehlimizi korumamız toplumsal ıslah çabamızın ilk adımı olmalı, sadece dernek, vakıf ortamlarının değil evlerimizi birer Kur’an evine döndürmemiz gerekir” dedi. “Yaşadığımız çağ büyük bir ifsat çağıdır” diyen Yılmaz, bunun karşısında da İslam’ın insanlığın kurtuluşu için yegane seçenek olduğunu, bunun ise bizim çabalarımıza bağlı olduğunu” vurguladı. “Biz hep birlikte “öncü bir Kur’an nesli” inşası için çaba harcamalıyız” diyen Yılmaz ailelere verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

Çocuklar ezgiler söylediler, şiirler okudular. Yıl içerisindeki faaliyetleri bir sinevizyon halinde sunulan çocukların ailelerinin sevinci görülmeye değerdi. Uhud savaşında Sümeyra kadının savaş alanında Hz.Peygamber’i aramasını tiyatro olarak oynayan çocukların, peygamberler tarihinden her bir peygamberi birer ayetle gündemleştirdikleri orotoryo çalışması ise izleyenleri etkiledi.

Hep birlikte yapılan duadan sonra, başarı belgelerini dernek başkan yardımcısı Nihat Korlaelçi verdi. Program sonunda çocuklar aileleri ve misafirlerle fotoğraflar çektirdiler.

Haksöz Haber

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu.jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(8).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(9).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(6).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(7).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(5).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(3).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(4).jpg

bingol_bilgi_ve_dusunce_der_cocuk_ckulu_yil_sonu-(2).jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum